Amenajarea casei

#culori #rosu #violet #verde #amenajare #albastru #chakre

7 culori ale chakrelor pentru amenajarea interioara

Potrivit filosofiei tibetane, pe corpul uman se gasesc 7 centri principali de energie carora le corespund 7 chakre , acestia fiind legatura aurei cu corpul. Daca ai una sau mai multe chakre care si-au pierdut echilibrul, poti sa folosesti culorile corespunzatoare acestora in decorarea casei , pentru a ajuta la activarea lor.



Rosu


Rosu corespunde primei chakre, cea a stabilitatii, a echilibrului si comunitatii. Daca ai o senzatie de teama sau manifesti o grija excesiva pentru bani, e posibil sa ai un dezechilibru in acest centru de energie.

In acest caz, poti sa-ti decorezi casa cu diverse obiecte de culoare rosie – lumanarele, fotografii, flori, materiale cu imprimeuri.

Rosu este o culoare energizanta si, folosit cu atentie, poate face ca o incapere sa para calda si confortabila. Atentie insa, rosu poate crea o senzatie de claustofobie, de aceeatrebuie folosit in cantitati mici.


Portocaliu


Portocaliul corespunde celei de-a doua chakre, ce se afla in legatura cu creativitatea si sexualitatea. Daca esti cuprins de un sentiment de plictiseala sau ai sexualitate inhibata si iti lipseste entuziasmul de viata, decoreza casa cu portocaliu. Poti opta pentru pietre de chihlimbar sau cuart portocaliu.

Aceasta culoare este calda si energizanta si stimuleaza creativitatea.


Galben


Galbenul corespunde celei de-a treia chakre si se refera la respectul si increderea in sine. Semnele dezechilibrului sunt date de un comportament care permite manipularea de catre ceilalti, servitudine si umilinta, de sentimentul ca nu sunteti suficient de bun si de lipsa succesului in viata.

Adauga obiecte decorative , flori, perdele, covorase si lampi in nuante de galben in locuinta si vei observa o imbunatatire a increderii in sine.


Verde sau roz


A patra chakra se refera la problemele legate dragoste. Verdele este culoarea traditionala asociata cu acest centru energetic insa rozul este deseori considerata a fi culoarea corespunzatoare acestei chakre, de asemenea.

In cazul in care ai dificultati in relatiile cu persoana iubita, prietenii sau familia, decoreaza casa cu aceste culori.


Turcoaz sau albastru deschis


A cincea chakra este centrul comunicarii, acoperind toate domeniile de comunicare cu ceilalti si este reprezentata de turcoaz sau albastru deschis. Daca exista o zona in care comunicarea se dovedeste a fi anevoioasa, asigura-te ca decorezi locuinta cu elemente ce au aceste culori.


Indigo si albastru inchis


Chakra a sasea tine de domeniul intuitiei dar si de somn. Daca esti dominat de un sentiment de confuzie, indecizie si nu ai capacitatea de a te hotari in privinta anumitor lucruri sau ai probleme cu somnul, este posibil sa ai un dezechilibru in aceasta zona.

Pietrele favorabile acestui centru energetic sunt lapisurile si azuritul astfel ca este bine sa le ai in casa. Aceste culori nu sunt potrivite pentru zonele de divertisment, doar pentru cele pe care le vrei linistite.


Violet


Cea de-a saptea chakra este legata de spiritualitate, moralitate, iluminare si linistea mintii. In cazul in care ai problem cu depresia, anxietatea sau nervozitatea, decoreaza casa cu nuante de violet.

Violetul confera ambitie si demnitate, sporeste constientizarea sinelui si ne ajuta sa ne realizam scopurile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea