Amenajarea casei

# loc de joaca #dormitor copil #camera copil

7 amenajari care te vor face sa-ti doresti sa mai fii copil o data

Dintre toate camerele din casa, camera de joaca este de departe atractia principala atat pentru cei mici, carora le este destinata, dar si pentru cei mari, care tanjesc sa-si mai traiasca inca o data copilaria. De la pereti de catarare, pana la statii pentru jocurile electronice, acest scpatiu va captiva pe oricine.

 

Pentru inspiratia ta ti-am pregatit cateva exemple de amenajari ale camerei de joaca asa incat aceasta sa devina un loc pentru toata familia.

Alege jocurile cu atentie

O masa de ping-pong asigura distractia tuturor, insa ocupa si foarte mult spatiu si trebuie sa tii cont de asta atunci cand decizi sa o cumperi.

Construieste un tobogan interior

O modalitate sigura de a te asigura ca locuinta ta are cel mai tare loc de joaca din cartier este sa construiesti un tobogan interior pe care copiii sa se poata da oricand, dar mai ales atunci cand este prea frig afara. In plus, este cu siguranta neasteptat atat pentru copii, cat si pentru toti cei care iti vor trece pragul casei.

Transforma o mansarda mica

Un pod mansardat nu trebuie sa fie neaparat doar un spatiu de depozitare, ci il poti amenaja asa incat copiii sa isi gaseasca aici cel mai potrivit si mai intim loc de joaca. Imbraca peretii in tapet vesel colorat si lasa-i pe copii sa aleaga care sunt jocurile cele mai potrivite de jucat in acest spatiu.

Foloseste orice coltisor

O firida  intre doi pereti, un coltisor care parea ca n-are nicio utilitate pot deveni spatii extrem de ofertante cand vine vorba despre un loc de joaca. Locul de sub scara, spre exemplu, va deveni preferatul copiilor pentru a-si face acolo ascunzatori. Un perete de alpinism se va transforma in polul distractiei.

Imparte-i dormitorul

Doar pentru ca locuinta ta nu este suficient de mare pentru a putea amenaja o camera de joaca separata nu inseamna ca nu poate fi la fel de interesant. Organizeaza dormitorul de asa natura incat sa se imparta in mod egal intre spatiu de relaxare si loc de joaca. Spre exemplu, poti amenaja un loc de joaca exact deasupra patului!

Fa ca totul sa fie adult-friendly

Ti-am zis ca locul de joaca poate deveni punctul de atractie al casei atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. Asta cu conditia sa fii putin atent la amenajarile pe care le faci. O masa de biliard, dar si un bar bine dotat fac casa buna impreuna.

Configureaza diferite zone

Daca nu ai suficient spatiu pentru a monta o usa separatoare intre zona dedicata studiului si odihnei si cea pentru distractie, cel putin poti instala un leagan de interior. In felul acesta spatiul va fi foarte bine personalizat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea