Amenajarea casei

#mirosuri #solutii #curatenie #pete #par de pisica #aerisiere

6 solutii simple prin care sa iti "detoxifici" casa

Asa cum organismul tau are nevoie periodic de cate o cura de eliminare a toxinelor prin dieta si miscare, acelasi lucru se intampla si cu locuinta ta. Gandeste-te cate impuritati si murdarii iti "invadeaza" casa in fiecare zi, imprimandu-se in cele mai ascunse si nebanuite locuri!

Urmatoarele solutii ingenioase prin care sa iti "detoxifici" casa cu usurinta iti sunt mereu la indemna si transforma curatenia intr-o sarcina mai placuta decat credeai.

1 Petele de pe pereti

Facute de prichindeii tai nastrusnici sau chiar de tine, accidental, gesticuland cu creionul in mana, petele lasate de carbunele de scris pe pereti nu inseamna ca trebuie sa varuiesti din nou.

Foloseste o radiera de calitate si sterge, pur si simplu, prin frictiune, murdaria. Vor ramane in continuare cateva semne vizibile, pe care le poti estompa cu ajutorul uscatorului de par, indreptat spre zona-problema cateva minute. Sterge apoi portiunea cu un prosop uscat si curat.

2 Mirosul scurgerilor

Cand chiuvetele sau cada nu mai lasa apa sa se scurga corespunzator si emana un miros neplacut, inseamna ca au nevoie de o "terapie" soc de detoxificare. Presara direct in scurgere o cana de sare si una de bicarbonat de sodiu, apoi toarna 250 ml de apa clocotita. Reziduurile se vor elimina, iar mirosurile vor fi neutralizate instant.

3 Eliminarea parului de pisica

Daca detii un astfel de animal de companie, probabil ca parul cazut din blana sa iti da cateva batai de cap. Din fericire, ai la indemana o solutie foarte simpla de eliminare a lui din locuinta: cu o manusa de spalat vase din cauciuc uda, plimba-ti mainile pe suprafetele afectate si vei observa cum firele se prind imediat de materialul umed.

4 Eliberarea spatiului din baie

Pentru ca nu poti mentine baia curata daca ai toate produsele imprastiate peste tot, apeleaza la un truc foarte util: atarna un suport textil de pantofi de partea laterala a masinii de spalat si pune acolo toate sticlele si recipientele produselor de curatat. Va fi mai usor sa mentii curatenia!

5 Curatarea bateriilor

Bateriile din crom din bucatarie si baie se curata usor cu o carpa imbibata in suc de lamaie si isi recapata luciul daca le stergi la final cu balsam de rufe!

6 Parfumarea camerelor

Vrei un aer proaspat si inmiresmirat in casa, fara sa faci curatenie generala? Spala perdelele cu balsam parfumat si monteaza-le umede la geam, aeriseste incaperile si pulverizeaza cativa stropi de ulei esential de lavanda, portocala sau lamaie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului