Amenajarea casei

#sfaturi practice #lamai #curatenie casa # curatarea casei

6 intrebuintari ale lamaii la curatenia casei

Lamaia este un aliat de nadejde la curatenia casei. Pe langa faptul ca este un produs de curatat 100% natural, lamaia te va ajuta sa imprastii un miros proaspat si placut in intreaga casa ori de cate ori o vei folosi. Descopera, in continuare, care sunt sase dintre intrebuintarile lamaii la curatenia casei!


1. La lustruirea metalului


Lamaia te poate ajuta sa redai luciul pierdut unor ustensile si vase confectionate din cupru, alama si crom. Nu trebuie decat sa tai o lamaie pe jumatate si sa te folosesti de cate o bucata pentru a freca temeinic obiectele carora iti doresti sa le redai stralucirea. In situatia in care constati ca acumularile minerale de la suprafata obiectelor in cauza nu dispar cu usurinta, cufunda partea zemoasa a jumatatii de lamaie intr-o gramajoara de sare, dupa care reia lustruirea.


2. La igienizarea cuptorului cu microunde


Mirosurile care persista adesea in interiorul cuptorului cu microunde pot fi extrem de neplacute. Totodata, aparatul risca sa acumuleze in interior resturi de mancare greu de indepartat care, in plus, devin in timp un pericol pentru sanatatea ta si a familiei tale.

Pentru a scapa de miros, dar si de bacterii, taie o lamaie in felii foarte subtiri, dupa care pune-le intr-un bol cu apa fierbinte. Asaza vasul in cuptorul cu microunde si seteaza-l sa functioneze la o temperatura inalta timp de 1 minut. Acidul citric din lamaie va ucide germenii din interior, iar aburul format va contribui la inmuierea resturilor alimentare intarite. La final, dupa ce cuptorul cu microunde s-a mai racit, curata interiorul cu o carpa umeda.


3. La indepartarea depunerilor de sapun din baie


Depunerile de sapun de pe chiuveta si cada trebuie indepartate cu grija, fara a folosi un produs abraziv de curatat, care poate determina aparitia zgarieturilor. Lamaia se va dovedi, in acest caz, un excelent produs de igienizare. Stoarce sase lamai si toarna sucul obtinut intr-un pulverizator. Aplica, apoi, sucul de lamaie pe suprafetele afectate si lasa-l sa actioneze atat cat este necesar pentru ca depunerile de sapun sa dispara in totalitate. La final, vei avea o baie curata si dezinfectata!


4. La spalarea vaselor


Ai ramas fara detergent de vase si esti in criza de timp? Nicio problema: tot lamaia te va scoate si de aceasta data din incurcatura! Nu trebuie decat sa tai o lamaie pe jumatate si sa presari bicarbonat de sodiu pe partea zemoasa a uneia dintre bucati. In continuare, foloseste jumatatea cu bicarbonat de sodiu intocmai ca pe un burete si bucura-te de rezultatele grozave pe care le vei obtine (acidul citric va indeparta grasimea si va lasa in urma un parfum proaspat).


5. La spalarea geamurilor


Patru linguri de suc de lamaie, adaugate la circa 4 litri de apa, constituie o solutie excelenta pentru curatarea geamurilor murdare. Acidul citric va dizolva murdaria acumulata si va lasa in urma geamuri stralucind de curatenie, lipsite de problematicele urme de apa.


6. La dezinfectarea unui tocator


Lamaia este extrem de eficienta si la dezinfectarea tocatoarelor din bucatarie. Sucul de la o jumatate de lamaie, stors deasupra unui tocator de lemn (dar si de plastic) va elimina bacteriile, reziduurile si mirosurile impregnate. Permite-i sa actioneze timp de 10 minute, dupa care freaca temeinic tocatorul cu jumatatea de lamaie ramasa.

Foto: econobusters.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului