Amenajarea casei

#amenajare biblioteca #design biblioteca # design casa #amenajare casa #biblioteca

6 idei inedite pentru o biblioteca

Iti place sa citesti si ai o colectie impresionanta de carti, dar lipsa spatiului din casa te-a impiedicat pana acum sa iti faci o biblioteca?

 

Inspira-te din urmatoarele idei inedite de biblioteci. Cele mai multe dintre modele sunt ideale pentru locuintele in care nu exista suficient spatiu, iar altele te ajuta sa le transformi in spatii de depozitare nu doar pentru carti, ci si pentru alte obiecte care iti sunt dragi sau chiar pentru echipamentele tehnice. Fa-ti propria biblioteca si vei avea intotdeauna cartile preferate la indemana, de cate ori vrei sa te relaxezi citind.

Biblioteca in dormitor

Pentru cei carora le place sa citeasca putin inainte de culcare, biblioteca de la capatul patului poate fi o idee grozava. Imbraca un perete gol din dormitor cu o biblioteca prinsa deasupra patului, in ton cu alte culori din dormitor, si asaza cartile preferate si alte obiecte mici de decor.

Biblioteca in biroul de acasa

Spatiu destinat biroului de acasa este locul ideal in care poti pune biblioteca.Poti sa optezi pentru o biblioteca care se intinde pe tot peretele, de la podea pana la tavan. Vei avea in acest fel o biblioteca spatioasa. Nu este cazul sa iti faci griji ca ocupa mult loc in birou, pentru ca odata ce ai amplasat-o poti sa depozitezi in ea nu doar carti, ci si o mare parte dintre echipamentele tehnice, dar si alte obiecte de decor la care nu poti sa renunti.

Biblioteca din zona pentru relaxare

Pentru cartile expuse in zona de relaxare, o idee pe care o au specialistii in design interior este sa montezi rafturi inguste. Poti pune rafturile asimetric sau le poti aseza unele sub altele, pe peretele din fata canapelei, acolo unde este asezat televizorul. Pe langa carti, pe rafturile din zona de relaxare mai poti aseza rame cu fotografii, suveniruri sau alte obiecte de decor.

Model creativ de rafturi pentru carti

Atunci cand o biblioteca traditionala nu este ceea ce iti doresti si nici cateve rafturi simple nu se incadreaza in decorul casei tale, alege o varianta inedita de rafturi pentru cartile tale. O biblioteca din cateva rafturi dispuse altfel incat sa formeze un model iesit din tipare pe peretele din camera de zi, fara sa incarce spatiul. Aceasta poate deveni o veritabila piesa de decor in locuinta ta.

Biblioteca in mansarda

Mansarda este locul ideal in care poti pune o biblioteca si unde poti amenaja un loc confortabil si relaxant unde te poti retrage sa citesti. Atunci cand ai o mansarda finisata si mobilata, fixeaza rafturile pentru carti pe perete, pentru a nu fi nevoie sa ocupi locul pe podea.

Bibioteca in spatii circulare

 

Un spatiu circular este de multe ori dificil de utilizat. In cazul in care in casa ta ai un astfel de perete, il poti folosi pentru a pune aici biblioteca ce va trebui sa aiba, de asemenea, rafturi circulare pentru a se incadra in acesta portiune din camera. Ideal ar fi ca in acest loc sa existe si o sursa de lumina naturala pentru a face cititul si mai placut.

Surse foto: freshome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea