Amenajarea casei

#terasa luminoasa #decorare terasa #terasa de vara

6 idei de decorare pentru o terasa luminoasa de vara

Atunci cand te gandeste la terasa unei case, probabil ca vizualizezi o camera cu geamuri mari si foarte multep lante. Terasele sunt insa o dependinta esentiala a unei case, incaperea in care te poti retrage pentru cateva momente de relaxare.

Pe terasa poti bea cafeaua de dimineata sau poti citi in liniste o carte. In sezonul rece, o terasa inchisa ofera mai mult confort si caldura intregii case si permite patrunderea razelor de soare in camera de zi.

Insa, decorarea terasei este un lucru pe care foarte multe persoane il omit, nefiind atat de important. Insa, decorarea terasei este o modalitate placuta de a oferi intregii case un aspect elegant. In plus, in scurt timp, terasa va deveni locul preferat al familiei si prietenilor tai.

In serile de vara, terasa este locul central, acolo unde poti lua masa si poti petrece momente placute alaturi de cei dragi.

Iata mai jos cateva sfaturi de decorare a terasei:

1
Alege mobilierul potrivit

Confortul si functionalitatea sunt principalele criterii dupa care sa alegi mobilierul pentru vara. Fotoliile si scaunele confortabile si mobilierul pentru sala de mese te vor ajuta sa obtii o incapere in care toata familia si toti invitatii vor dori sa stea.

Alege mobilier care sa se potriveasca cu stilul casei tale si care sa iti ofere relaxare. Daca terasa casei talei este realizata din lemn, alege mobilier din lemn usor, in culori calde. Fotoliile si scaunele pot fi accesorizate cu perne moi si confortabile, in culori pastelate.

2 Decoreaza cu flori colorate

Pentru a inveseli terasa, adauga culoarea, prospetimea si aroma delicata a florilor. Aseza vaze cu flori proaspete si colorate in mai multe colturi ale terasei tale. Flori precum violete, margarete, begonii sau gladiole vor inveseli terasa, in special in zilele mai noroase.

3 Alege draperii matasoase

Atunci cand zilele de vara devin tot mai fierbinti, iar soarele straluceste toata ziua, terasa ta poate deveni un adevarat cuptor. Incearca sa atenuezi lumina puternica a soarelui cu ajutorul draperiilor.

Ai grija insa sa alegi draperii din materiale usoare, vaporoase, care sa confere prospetime si racoare terasei tale. In acelasi timp, aceste draperii vor oferi si mai multa intimitate.

4
Racoreste terasa cu ajutorul ventilatoarelor

Pe terasa aseaza intr-un colt un ventilator putenic pe care sa il folosesti in zilele fierbinti de vara. In acest fel aer va circula si iti va oferi mai mult confort atunci cand stai pe terasa.

5 Mai mult confort cu ajutorul covoarelor

Ofera terasei tale mai mult confort si transfera aici cateva covorase din materiale naturale, usoare. Alege covoare in culori deshise, care amintesc de vara, mare si soare. Cele mai frumoase combinatii sunt cele de alb si albastru, portocaliu si rosu.

6 Implementeaza un colt cu apa

Pentru un plus de relaxare, plaseaza pe terasa un mic colt cu apa. Poti aseza o mica fantana cu apa, sau chiar o vaza cu apa, pietre, scoici sau bile colorate. Apa va neutraliza razele soarelui si va oferi prospetime si racoare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului