Amenajarea casei

#camera bebelusi # amenajare camera bebelusi #bebelusi

6 idei de amenajare a camerei bebelusului din care sa te inspiri

Decorarea camerei bebelusului necesita creativitate, mai ales daca spatiul este foarte mic. Daca ai nevoie de putina inspiratie, iata cateva idei care te pot ajuta.

Alege miniaturile

Patuturile mini arata foarte bine si ocupa si putin spatiu. Cadrele reduse si caracteristicile lor flexibile, le fac ideale pentru camera micuta a unui bebelus. In plus, poti alege dintr-o mare varietate de modele, unele extrem de accesibile ca pret.

Tavite suplimentare pentru schimbarea bebelusului

Stim cu totii ca bebelusii trebuie schimbati de scutecel, iar acest lucru necesita un spatiu adecvat. De obicei acesta este oferit de o masa speciala pentru schimbarea sugarului, dotata cu locuri pentru depozitarea scutecelor, a servetelelor umede sau a uleiului, dar, daca dispui de un spatiu limitat, o tavita mobila care sa se poata fixa pe patut poate fi mai inspirata. Aceasta tava portabila se fixeaza pe caneluri cu sina si poate disparea imediat dupa schimbarea bebelusului si este ideala pentru a economisi spatiul.

Foloseste spatiul neutilizat

Cand ai o camera mica pentru bebelus, fiecare centimetru patrat conteaza. Astfel, daca ai spatii neutilizate, cum ar fi cel de sub patut, nu ezita sa faci ceva util cu el. Curata-l foarte bine si foloseste-l pentru a depozita cutii cu diverse lucruri de care ai nevoie. O sa ramai surprins de cat de mult spatiu neutilizat dispui si poti valorifica, daca iesi un pic din tipare si ii vezi potentialul.

Extinde-te pe verticala

Daca pe orizontala nu ai prea mult loc, schimba orientarea si priveste in sus! Transforma un perete gol intr-un centru de depozitare prin instalarea unor accesorii simple, cum ar fi tabla cu gaurele. Desi ea s-ar potrivi mai bine intr-un birou industrial, cu un pic de imaginatie o poti valorifica excelent pentru a fixa pe ea cutii pentru scutece, uleiuri sau alte obiecte necesare in camera bebelusului. Cu un pic de vopsea bine aleasa si cateva accesorii adorabile, pe langa faptul ca este foarte utila, ea poate fi si foarte haioasa. Pe de alta parte, o astfel de tabla cu gaurele (pegdoard) este ideala pentru a atarna diverse decoratii fara a gauri peretii.

Foloseste rafturile suspendate

Rafturile suspendate sunt elemente indispensabile spatiilor de dimensiuni mici. Pe langa faptul ca sunt foarte estetice si versatile, ele ofera spatii generoase de depozitare fara a rapi din spatiu pretios al unei camere de dimensiuni mici. Se pot folosi chiar in locul altui mobilier, permitandu-ti astfel sa eliberezi camera. Un raft de inaltimea unei mese, fixat langa patut, poate fi suportul perfect pentru o lampa mica de veghe si cateva carti cu povesti, el putand deveni usor si un spatiu de lucru sau de schimbare a bebelusului.

Elimina usile dulapurilor

Usile de la dulapuri pot ingreuna amplasarea mobilierului, mai ales daca spatiul este limitat. Din fericire, exista o solutie, si anume indepartarea lor! Nimic mai simplu! Scoate usile de la dulapuri pentru a economisi spatiul necesar pentru manipularea lor. Astfel obtii mai multe posibilitati de decorare, poti aseza mobilierul oricum doresti si ai si acces usor la orice obiect din dulap!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea