Amenajarea casei

#renovarea casei #renovare #renovare apartament #perete de rezistenta #reparatii casa

6 greseli frecvente cand te ocupi singur de renovarea casei

Amenajarea interioara nu poate fi considerata o munca usoara sau pe care o poate face oricine. De la alegerea materialelor potrivite, pana la manuirea sculelor si terminand cu luarea deciziilor potrivite, acest domeniu trebuie lasat in seama profesionistilor daca vrei rezultate agreabile.

1 Sa darami peretii dupa bunul plac

S-a dus vorba ca, daca nu e , il poti darama fara griji, dupa bunul plac. Cine decide daca e perete de rezistenta ? Oricine are priceperea sa ciocane in el si sa concluzioneze ca un anumit sunet atesta rezistenta peretelui. In realitate, poti contribui la deteriorarea structurii de rezistenta a intregului bloc sau a casei si te mai poti alege si cu amenzi daca se afla despre isprava ta.

2 Sa cumperi materiale ieftine

Nu te zgarci cand cumperi materiale pentru casa in care vei locui. Cateva zeci de lei in plus la gresie inseamna ca aceasta va fi mai trainica, se va monta mai usor si nu se va sparge in urmatorul an.

La fel este valabil si pentru parchet, , , faianta, calorifere etc. In timp, vei observa ca toate economiile tale se vor reflecta direct in calitatea produselor.

3 Sa folosesti sculele nepotrivite

La fel de gresit este si sa te apuci sa improvizezi de lucru din ce mai ai tu pe acasa. Niciodata nu vei obtine aceleasi rezultate, iar munca va dura mai mult.

4 Sa te apuci de sau sanitare

Sunt domenii rezervate strict profesionistilor, iar legenda ca oricine poate monta o teava sau o priza nu este atat de corecta. Rezultatele interventiei tale te pot costa o inundatie de toata frumusetea, un scurt circuit care sa arda toate singurantele sau sa te electrocuteze. Lasa-i pe cei cu experienta sa se ocupe de instalatii .

5 Sa nu pui la socoteala pierderile

Majoritatea materialelor pe care le cumperi, se achizitioneaza cu cel putin 10 % mai mult, rezervele fiind mereu folosite. Acest lucru este valabil mai ales in cazul gresiei, al faiantei si al parchetului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea