Amenajarea casei

#tablouri #mobila #iluminat #decoratiuni casa #greseli amenajare

6 erori de amenajare interioara usor de evitat

O amenajare interioara impecabila nu depinde doar de materialele si decoratiunile pe care le folosesti, ci si de modul in care le integrezi in designul general. Un spatiu estetic si functional este amenajat fara erori, fie ele minore si usor de ignorat la inceput.

Iata ce erori de amenajare apar foarte frecvent in designul locuintelor si cum le poti evita foarte usor!

1 Aglomerarea casei cu prea multe accesorii

Una dintre cele mai mari greseli de amenajare este aglomerarea casei cu prea multe accesorii si obiecte. Incarcarea excesiva a unui spatiu il face sa para neincapator, induce o stare de anxietate si este greu de intretinut. Locuinta oricum tinde sa se umple cu maruntisuri odata cu trecerea timpului, de aceea este ideal ca la inceput sa fie accesorizata doar cu piese esentiale, de uz imediat.

2 Alegerea unui inaltimi nepotrivite pentru montarea tablourilor

O alta greseala de amenajare sesizabila deseori in decorurile interioare este montarea tablourilor la inaltimi nepotrivite, fie prea sus, fie prea jos. Alegerea unei piese de arta care sa complimenteze stilul incaperii si suprafata sa cu o proportionalitate corecta este decisiva pentru impactul estetic desavarsit.

3 Alegerea culorii inaintea materialelor si mobilei

Culoarea va ramane intotdeauna cea mai importanta decizie in schita amenajarii unui spatiu locativ. Intotdeauna este mai usor sa asortezi nuanta peretilor sau tapetul cu mobila si materialele din incapere decat invers.


4 Iluminarea insuficienta

Iluminarea camerei poate salva un proiect sau il poate distruge din temelii. Lumina este cea care dicteaza "emotia" camerei, de aceea nu trebuie sa nici prea puternica, nici prea slaba. De asemenea, este important sa adaptezi iluminatul interior fiecarei incaperi: dormitorul nu are nevoie de aceeasi intensitate a luminii precum bucataria, de pilda.


5 Lipsa de coordonare a culorilor

Nuantele dominante ale incaperii nu sunt determinate doar de culoarea peretilor. Nuantele si tonurile mobilei, ale parchetului si ale decoratiunilor influenteaza major impactul estetic al spatiului. Nu folosi 80% rosu, daca iti doresti o camera cu aceasta tema cromatica. Foloseste-te de contraste si imbina nuantele tari cu cele pale, discrete.

6 Incarcarea casei cu mobila

O incepere care este umpluta pana la refuz cu masute de cafea, canapele, taburete, cosuri de hartie si scaune va ajunge sa fie nefunctionala, avand tot spatiul ocupat cu mobila. Integreaza doar piesele de mobilier de stricta necesitate!



Sursa foto: artisticstagingandredesign.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea