Amenajarea casei

#expressor #electrocasnice #cafetiera #expressor de cafea

6 criterii in alegerea unui expressor incorporabil pentru bucataria ta

Un expressor de cafea incorporabil constituie o investitie importanta pentru orice bucatarie. Un astfel de aparat electrocasnic este practic si arata foarte bine incorporat in mobila bucatariei.

Iata cateva criterii care trebuie luate in consideratie la achizitionarea unui expressor incorporabil:

1 Capacitatea rezervorului de apa

Un expressor are o capacitate de cel putin 1.5 litri. Unele aparate au rezervoare de 1.8 litri pentru apa, in timp ce aparatele foarte scumpe ajung la o capacitate de 2.5 litri.

2 Presiune si putere

Un expressor mediu are o putere de 1000 W si o presiune a pompei de 15 bar. La aparatele costisitoare, puterea poate fi si de 1350 W sau 1700 W.

3 Functii ale expressorului incorporabil de cafea

Expressorul este folosit pentru prepararea cafelei, pentru apa calda si abur.

Aparatul dispune de un steamer pentru lapte. De asemenea, este necesar un termostat separat pentru expressor si steamer.

Expressorul de cafea incorporabil poate fi alimentat cu cafea macinata sau boabe, in functie de model. Aparatul permite reglarea nivelului de macinare. Capacitatea rezervorului de cafea este de aproximativ 200 gr. Un expressor poate face in jur de 5 tipuri de cafea, pentru maxim 2 cesti simultan. Principalele trei tipuri de bauturi obtinute sunt expresso, latte macchiato si cappuccino.

Expressoarele pot fi dotate cu un dispay LCD pentru selectarea functiilor. Unele aparate permit controlul electronic pe baza de touch. Meniul ecranului poate fi in limba romana. Ecranul semnalizeaza vizual rezerva de apa si cafea si dispune de un indicator pentru schimbarea cartusului de filtrare a apei. In plus, ecranul afiseaza numarul de cesti disponibile pentru preparare pana la urmatoarea curatare sau decalcifiere a aparatului. Aceasta din urma se face printr-un program automat de decalcifiere si curatare.

Cele mai performante expressoare incorporabile dispun de functie de clatire automata dupa fiecare preparare, pentru un gust desavarsit.

Totodata, aparatul poate sa dispuna de un sistem de siguranta pentru copii, prin care comenzile sunt blocate.

Un aspect important il reprezinta sistemul de izolare fonica care asigura un nivel de zgomot redus.

Cand este nevoie sa se umble la intregul aparat, acesta poate fi glisat in exterior prin apasarea unui buton.

4 Garantia expressorului incorporabil

De obicei, un expressor incorporabil are o garantie tehnica de 24 de luni.

5 Accesoriile unui expressor incorporabil

Un expressor de cafea incorporabil poate avea diverse accesorii, in functie de model. Astfel, aparatul este dotat cu un compartiment integrat pentru lingurita de masura, furtunul pentru lapte, tubul colector etc. Totodata, aparatul poate avea un recipient cu capac pentru cafeaua boabe, o tava de colectare a apei si zatului de cafea, un recipient separat pentru cafeaua macinata.

6 Pretul unui expressor incorporabil de cafea

Expressorul incorporabil este o investitie importanta in bucatarie. Pretul unui astfel de aparat poate fi de 1700 lei, insa exista si expressoare care depasesc 8000 lei.

Sursa foto: electrolux.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea