Amenajarea casei

#lampi #corpuri de iluminat # lustre #lampadare #abajururi

6 corpuri de iluminat trasnite, care inveselesc un decor banal

Micile detalii fac diferenta dintre un decor banal si unul special, iar designerii de interior si companiile care produc decoratiuni pentru casa stiu cel mai bine acest lucru. Din acest motiv, oferta de pe piata este atat de generoasa si in continua schimbare. Pana acum cativa ani, corpurile de iluminat nu primeau atentia cuvenita, cu exceptia maretei lustre ce troneaza in centrul tavanului, insa de ceva timp si lampile, lampadarele si abajururile au inceput sa fie apreciate. Pentru multa lume, cu cat un corp de iluminat are un design mai trasnit, cu atat este mai interesant si poate inveseli mai mult un decor banal.

1 Lampadar sferic cu ochi

Lampadarele nu mai sunt de mult timp simple corpuri folosite pentru iluminarea camerelor, ci au devenit decoratiuni spectaculoase, care aduc un plus de veselie spatiului. In aceasta categorie intra si lampadarul sferic cu ochi. Designul trasnit ii apartine unui artist plastic din Spania si aminteste de un personaj din filmul de animatie Monsters Inc.


2 Aplica de perete cu robinet

Inventivitatea artistilor este nelimitata in ceea ce priveste realizarea designurilor pentru corpurile de iluminat. O aplica de perete cu un robinet integrat si o mana supradimensionata poate fi unul dintre cele mai trasnite corpuri de iluminat pentru o baie spatioasa.


3 Tablou cu bec luminos

Un alt corp de iluminat trasnit este tabloul cu bec luminos integrat. Pentru un efect estetic si mai mare, artistul a desenat o mana de om care se apropie de bec.

4 Abajururi sferice multicolore

Heath Nash, un artist plastic din Africa de Sud, reuseste sa creeze corpuri de iluminat trasnite din materiale reciclate, cum ar fi PET-uri si hartie. Dupa ore sau chiar zile intregi de munca, artistul da nastere unor corpuri de iluminat multicolore, care ar putea inveseli pana si cea mai banala camera.

5 Lustre meduza

Vietuitoarele marine sunt o sursa inepuizabila de inspiratie pentru artisti, insa cine s-ar astepta sa vada lustre care imita formele unor meduze? Aceste corpuri de iluminat trasnite sunt opera artistului plastic Roxy Towry Russell.

6 Lampadar OZN

Povestile misterioase despre OZN-uri pot fi transpuse si in crearea corpurilor de iluminat. Lasse Klein, un cunoscut designer din Norvegia, a avut ideea de a realiza un corp de iluminat trasnit, sub forma unui OZN care ridica o vaca de la sol. Pana acum, nicio companie nu s-a oferit sa-i vanda creatia, insa designerul nu si-a pierdut speranta.



Sursa foto: interior-design-decor.com, apartmenttherapy.com, homedit.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea