Amenajarea casei

# buget minim #bani putini #decorare casa

5 trucuri pentru a decora casa cu bani putini

Sa-ti decorezi casa cu bani putini poate parea o misiune imposibila, dar este cat se poate de realist. Fie ca te-ai mutat recent, fie ca vrei sa schimbi atmosfera din locuinta, cu cateva sfaturi de la specialisti poti sa transformi spatiul in care traiesti intr- unul ca-n reviste.

 

Mobilarea si decorarea casei pot fi costisitoare, daca nu te organizezi bine din timp. In fond, atunci cand vrei sa economisesti, indiferent de scop, dar mai ales cand trebuie sa faci schimbari in locuinta, incepi prin a face un scurt plan despre ceea ce ai nevoie si ceea ce poti vinde si prin a te documenta temeinic privind preturile de pe piata.

Iata ce poti sa faci pentru a reduce din cheltuieli cand vrei sa decorezi cu stil:

Decoreaz-o singur

Acesta ar trebui sa fie primul pas pe care sa-l ai in minte cu mult inainte de-a face schimbari in casa ta. Nu trebuie sa apelezi la un designer de interior pentru a avea o casa asa cum visezi. Cu putina documentare pe site-uri de specialitate din Romania si strainatate vei amenaja fiecare camera dupa ultimele tendinte. Bazandu-te pe propria creativitate, vei cheltui mult mai putini bani decat daca ai plati serviciile unui specialist.

Nu doar ca astfel economisesti, dar iti dezvolti noi abilitati. In plus, vei vedea ca este simplu de realizat, daca te dedici proiectului si ai rabdarea necesara pentru a pune totul la punct, indiferent cat dureaza.

Vinde lucrurile de care nu mai ai nevoie

Pentru a improspata noul design interior, trebuie sa scapi de o parte din lucruri. Castigi si bani, castigi si spatiu, daca pui la vanzare obiecte pe care nu le mai consideri valoroase in noua amenajare. Cel mai indicat este sa faci acest lucru cu ceva timp inainte sa te apuci de schimbari in casa, mai ales daca n-ai unde sa depozitezi obiectele pe care nu le mai doresti. In plus, stii ce vei folosi in continuare si cum sa-ti modernizezi casa in functie de mobila sau de accesoriile pe care le pastrezi.

Mizeaza pe un stil minimalist

“Less is more” ar trebui sa se vada si in stilul in care decorezi casa, si in cheltuielile facute. Cu un stil minimalist, care presupune decorarea casei cu cat mai putine lucruri, oferi un aer modern interiorului si totodata economisesti bani. 

Prin minimalism poti sa scapi de lucrurile care nu aduc un plus de valoare traiului tau zilnic, ci doar ocupa spatiu fizic si incarca campul vizual. Pe langa faptul ca economisesti, este dovedit stiintific ca starea spirituala a oamenilor este imbunatatita daca locuiesc intr-o incapere unde exista  lucruri putine, dar amenajate armonios.

Alege cateva piese de rezistenta

Nu trebuie sa cheltuiesti o avere pentru a amenaja camerele cu stil. Cu cateva lucruri sau obiecte mai deosebite pui in evidenta locuinta ta. In sufragerie, piesa de rezistenta ar trebui sa fie canapeaua si, chiar daca trebuie sa economisesti, aceasta ar trebui sa fie cea mai scumpa dintre toate lucrurile pe care le cumperi.

La fel de important este sa ai o bucatarie moderna, unde sa amplasezi mobilier de calitate. Daca seturile din MDF depasesc bugetul tau, poti opta pentru mobila intr-o singura culoare, alb sau negru, care da o nota de eleganta incaperii.

Nici baia nu trebuie neglijata. Piesa de rezistenta poate fi o chiuveta diferita, din sticla, din piatra naturala sau asezata pe blat. Pentru un plus de stil alege sa instalezi corpuri de iluminat in stanga si dreapta oglinzii.

Avand in minte tipul de mobila si accesoriile pe care vrei sa le cumperi, compara preturile magazinelor sau ale producatorilor pentru a gasi echilibrul optim intre calitate si pret.

Da personalitate casei prin pasiunile tale

Fie ca te pricepi sa creezi lucruri manual, sa pictezi, fie ca ai obiecte care exprima pasiunea ta, poate aduse din locurile vizitate sau primite cadou, pune-le in valoare in camera potrivita. Este o modalitate de-a economisi, pentru ca nu mai trebuie sa cumperi obiecte noi. Cu siguranta ai cateva lucruri care te reprezinta si la care n-ai renunta sub nicio forma, asa ca foloseste-le cu stil pentru a da personalitate spatiului in care traiesti.

Chiar daca n-ai suficienti bani pentru schimbarile dorite, faptul ca economisesti este de ajutor, mai ales ca astfel nu vei fi nevoit sa faci un credit mare. Si cu un imprumut poti iesi in castig, mai ales daca tu si partenerul tau optati pentru credite nebancare de la Credit Prime, care se obtin usor si au rate mici. Esti pregatit sa-ti decorezi casa cu mai putini bani decat ai fi crezut?

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/living-room-sofa-couch-2569325/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea