Amenajarea casei

# decorare paste #decorare masa #decoratiuni paste #masa de paste #paste

5 stiluri in care sa decorezi masa de Paste

Ultimul an ne-a aratat, poate mai bine decat orice alta lectie de design, importanta spatiului in care traim. Cat de important este sa ne simtim bine aici, sa ne aduca liniste, confort si sa il vedem ca un spatiu sigur, de relaxare.

 

Cum spatiul in care stam ne influenteaza si starea de spirit, este bine sa ne ocupam constant de asta, chiar la nivel de detalii. Si cum fiecare sarbatoare are un specific aparte, iti propunem o serie de sugestii de decor pentru interioarele casei si pentru masa de Pasti.

Stilul traditional – Amintiri din casa bunicii

Iti mai amintesti de sarbatorile de Paste petrecute la bunici? Ouale vopsite de bunica folosind plante sau foi de ceapa, fata de masa din in, mirosul de curat, pasca si placintele puse in cosuri, vesela de portela cu flori, florile din gradina. Si simplitatea vietii de la tara. De ce sa nu incerci sa evoci toate acestea?

O varianta simpla, chiar distractiva (mai ales daca ai copii) si categoric mult mai sanatoasa, este sa vopsesti tu ouale folosindu-te, la fel ca bunicile noastre, de plante uscate, foi de ceapa, fructe uscate sau ceaiuri (de afine sau hibiscus, de exemplu). Pune aceste oua in boluri de portelan vechi (gasesti la targurile de antichitati sau chiar in casa bunicii), cosuri de ratan sau paie sau vase de lut. Cauta sa acoperi suprafetele cu fete de masa vechi, de in, “stergare” traditionale si, desigur, nu uita de flori: bulbi de zambile, narcise sau orice iti aminteste de gradina bunicii.

Stilul minimalist – scandinav

Daca esti adepta minimalismului sau a design-ului nordic, poti adapta acest stil si pentru masa de Paste. Fete de masa monocrome, non-culori, texturi naturale (lemn, in), in combinatie cu verdele puternic al plantelor naturale. Poti opta pentru frunze de eucalipt, potrivite estetic, dar si cu o aroma aparte sau frunze de monstera sau zamioculcas.

Natura cu accente glam

Cum sarbatoarea Pastelui este asociata cu Renasterea, poti integra, simbolic, acest concept in design, alegand ca piesa centrala ramurile de copac abia inflorite. Alatura-le texturilor simple, naturale (servete de bumbac organic, lana, sfoara de canepa, ceramica sau piatra). Daca vrei sa iesi din zona de rustic/popular, adauga mici accente glam: portelanuri cu detalii aurii, figurine in aceeasi linie.

Stilul conceptual – Retragerea in cuib

Sarbatorile au si o importanta caracteristica simbolica: sunt momente pentru introspectie, momente pe care le petrecem alaturi de cei dragi, impreuna. In care ne concentram pe lucrurile frumoase, ne “retragem in bine”. Un astfel de moment poate fi asociat cu perioada de “nesting” si poti transpune aceasta idee si in decoratii: mici cuiburi de pasari, facute din paie sau lana, in care sa expui si ouale vopsite special pentru sarbatoarea Pastilor.

Do It Yourself

Poti face din decorarea casei un timp frumos petrecut cu tine sau o activitate cu adevarat relaxanta. Si o poti face constient, cu respect fata de resursele planetei. Poti folosi elemente naturale pentru decor si poti refolosi multe dintre obiectele pe care le ai in mod uzual in casa. De exemplu, poti turna lumanari in coji de oua sau chiar planta plante bulboase mici, cum ar fi muscari. Poti decora cu muschi, pene, in borcane mai mari sau in diverse suporturi pe care le ai deja in casa. Poti picta manual ouale sau le poti inveli in foi de ziar sau revista. Si, desigur, sa nu uiti de plantele naturale in tot set-up-ul de sarbatoare.

Surse foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului