Amenajarea casei

# schimbare apect locuinta #decorare apartament #amenajare casa #locuinta

5 solutii simple care vor schimba aspectul locuintei tale si-i vor da un aer proaspat

Locuinta este locul in care te relaxezi, in care iti reincarci bateriile, aici gasesti linistea necesara pentru a merge mai departe, la munca sau in viata de zi cu zi. De aceea, e foarte important sa ai acasa parte de confortul pe care ti-l doresti.

Drept urmare,o locuinta dezorganizata sau plina cu tot felul de obiecte adunate de-a lungul anilor, care insa nu iti sunt de folos, te va face sa ai senzatia ca locuiesti intr-o casa incarcata, cu un interior care te oboseste mai mult decat sa te relaxeze.

Iata 5 idei practice care te vor ajuta sa scapi de atmosfera apasatoare din casa, fara sa investesti prea multi bani.

1. Fa loc plantelor verzi pentru o nota de prospetime

Plantele de interior sunt cea mai buna solutie cand vine vorba de metode rapide prin care poti adauga o nota de prospetime in decorul casei tale. Pe langa aspectul placut si proaspat pe care-l dau locuintei, multe dintre speciile pe care le poti amplasa in camerele tale vor contribui la improspatarea aerului din casa.

Alege o planta de apartament care sa se potriveasca in camera in care va fi amplasata si opteaza pentru una care sa nu fie dificil de intretinut, daca stii ca nu ai suficient timp sa te ocupi de ea.

2. Scoate in evidenta peretii camerelor cu oglinzi si tablouri

Oglinzile amplasate in camera de zi sau in dormitor creeaza senzatia de luminozitate pentru ca reflecta lumina deja existenta, si, totodata, lasa impresia de mai mult spatiu.

In acelasi timp, foarte apreciate sunt si tablourile sau ramele cu imagini din natura sau cu texte motivationale. Le poti folosi in orice camera sau pe peretii holului de la intrare. Acestea sunt detalii mici, dar au un impact vizual puternic si transmit nu doar o imagine placuta a locuintei, ci si emotii.

3. Schimba corpurile de iluminat

Lumina este factorul cel mai important in orice design de interior si de aceea ai nevoie de mijloacele potrivite pentru a ilumina si a crea o atmosfera relaxanta. Pentru a crea acea ambianta calda te poti folosi de lumanari de diferite dimensiuni, de lampi de camera sau de corpuri de iluminat mari. Un exemplu în acest sens ar fi lampile masive care pun in evidenta anumite colturi ale camerei si lumineaza spatiul.

4. Scapa de lucrurile inutile

Incepe prin selectarea lucrurilor in cutii sau in organizatoare (mai ales pe cele pe care nu le folosesti des), acestea te ajuta sa pastrezi un aspect curat si in acelasi timp nici nu esti obligat sa le arunci. Pastreaza mereu aceasta organizare si strange lucrurile in urma ta, nu lasa patul nefacut sau vase pe suprafetele din bucatarie. O casa curata, aerisita si organizata, care nu-ti incarca campul vizual cu lucruri marunte aruncate in toate colturile, iti creeaza o stare de bine si este cea mai ieftina metoda prin care ii poti reda aerul de simplitate si prospetime.

5. Foloseste covoarele pentru un accent de forma si culoare

Un covor este un element care creeaza geometrie in camera in care este amplasat si chiar o structureaza, asa ca este un detaliu bine gandit care schimba orice interior. Alege culoarea sau modelul care sa se potriveasca cu designul camerei si chiar al casei. Este bine ca detaliile care dau personalitate sa se lege intre ele si sa dea senzatia de continuitate si fluiditate intregului decor.

Nu ai nevoie de un buget impresionant pentru a pune in practica aceste idei care iti vor schimba atmosfera apartamentului. In plus sunt niste idei pe care le poti pune in practica pe rand si fara graba, dar la final efectul o sa fie imediat vizibil.

Sursa foto: Shutterstock

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea