Amenajarea casei

#organizare #rafturi #cosuri #biblioteca #rochii #haine #umerase #vaze

5 ponturi pentru a organiza mai bine spatiile din casa

Cu fiecare zi ce trece, in casa ta par sa se stranga din ce in ce mai multe lucruri pe care nu stii pe unde sa le depozitezi? Este normal ca acest lucru sa se intample, mai ales daca faci parte dintr-o familie numeroasa. Iti prezentam cateva ponturi, utile pentru a organiza mai bine spatiile din casa ta.

1 Foloseste rafturi

Biblioteca din camera ta poate fi utila atat pentru carti, dar si pentru colectiile de reviste, de albume muzicale sau filme. Aranjeaza-le in ordine si separa-le prin diferite elemente decorative, precum cosuri cu diverse aranjamente, vaze sau alte obiecte care iti sunt dragi. Astfel, vei avea totul in ordine si nu te vei mai impiedica de revistele aruncate prin diverse colturi ale casei.

2 Utilizeaza cosuri decorative

Cosurile decorative reprezinta un accesoriu inspirat de amenajare a camerei. Pe langa aspectul estetic, cosurile sunt perfecte si pentru stocarea diferitelor obiecte, precum creioanele colorate, nasturii sau chiar produsele de curatenie.

3 Stocheaza alimentele in borcane

Daca iti doresti mai mult spatiu in bucatarie, o solutie ar fi sa folosesti recipiente pentru stocarea diferitelor alimente, cum ar fi cerealele, pastele, zaharul, faina, cafeaua sau ceaiul.

Poti alege diferite recipiente in functie de felul in care este amenajat spatiul din bucatarie. In cazul in care nu ai suficient loc in dulapuri pentru a le depozita, poti amenaja un raft suspendat.


4 Alege dulapuri eficiente pentru haine

Rochii, camasi, pantaloni, fuste, palarii, esarfe, pantofi - toate acestea trebuie sa isi gaseasca loc in dulapul tau. Folosindu-le zi de zi, vei observa la sfarsitul saptamanii ca dulapul tau arata de parca s-ar fi dus lupte in interior. Alege un dulap cu cat mai multe etajere si suporturi pentru agatarea umeraselor pentru haine. In acest fel, iti va fi mult mai usor sa pastrezi ordinea.

5 Indosariaza documentele

Facturile, garantiile, manualele de utilizare sau diverse acte pe care trebuie sa le pastrezi pot fi aranjate in dosare speciale. Aranjeaza-le si scrie pe fiecare dosar ce contine. Astfel, iti va fi mult mai usor sa le gasesti, cand vei avea nevoie de ele.

Sursa foto: apartmenttherapy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare