Amenajarea casei

#borcane #statuie #biblioteca #lampi #vaza

5 ponturi ca sa-ti personalizezi casa

Un strop de culoare acolo unde nu te astepti, o opera de arta in living, o atingere sclipitoare in bucatarie sau o lenjerie de pat care sa iti redea sentimentul de renastere. Sunt tot atatea idei prin care poti conferi personalitate casei tale. Iar cu ajutorul sfaturilor de mai jos si tu poti da unicitate spatiilor din locuinta ta si sa iti faci toti musafirii invidiosi.

1 Renunta la lucrurile conventionale

Atunci cand vrei sa fii unic si creativ, trebuie sa gandesti in termeni neconventionali. De exemplu, poti sa-ti luminezi bucataria cu ajutorul unor lampi create din borcane de compot sau de gem.

Tapetul nu isi are locul numai pe pereti, il poti inrama exact ca pe un tablou si apoi poti sa-l expui in hol sau in living. O vaza poate fi creata dintr-o banala teava de PVC, cu putina indemanare.

2 Schimba nuantele

Indrazneste sa schimbi traditionalul si decoreaza-ti camera in culori vii, care sa atraga privirea. Daca pana acum ai fost obisnuit ca nuantele inchise sa existe la nivelul solului si tonurile deschise sa fie deasupra, fa exact opusul. Nu numai ca vei obtine o camera cu personalitate, dar vei avea si un spatiu in care nu te vei plictisi prea curand.

3 Separa spatiul cu un paravan

Adauga o nota de intimitate si in acelasi timp de prospetime si adauga un paravan in livingul tau. Astfel poti sa separi o anumita zona si sa o transformi in coltul tau de meditatie. In plus, paravanul are si rolul de a masca ceea ce nu doresti sa se vada. Alege un model inedit, din panza si lemn, pe care sa fie desenat un model pe placul tau.

4 Transforma-ti casa intr-o expozitie

Nu trebuie sa fii artist sau curator de muzeu pentru a aduce arta mai aproape de tine, ci doar sa ai bun gust. O statuie, o mica sculptura aranjata frumos pe masuta din birou, un tablou langa biblioteca din living sunt tot atatea idei frumoase care dau unicitate camerei tale si care scot in evidenta trasaturile mobilei pe care tu ai ales-o.

5 Adauga mici finisaje care fac diferenta

Adeseori, micile lucruri fac diferenta dintre banal si neconventional. Alege si tu mici obiecte de decoratiuni sau cateva lucrari arhitecturale pentru un efect vizual deosebit. Sparge monotonia canapelei "uni" cu ajutorul pernelor colorate. Alege sa-ti amenajezi o biblioteca pe colt, construita cu ajutorul peretilor falsi din living.

Sursa foto: hotnick.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare