Amenajarea casei

#desing interior #reamenajare casa #buget

5 pasi importanti in remodelarea casei

Reamenajarea casei este un proiect care cere energie, imaginatie, dar mai ales planificare. Nu este indicat sa incerci sa te implici intr-un proiect de asemenea anvergura fara sa treci totul pe hartie si sa iti faci un plan concret, pas cu pas.

Trebuie sa te gandesti la toate, incepand de la bugetul de care dispui, pana la timp si resurse.


Bugetul


Ce ti-ai dori sa faci mai intai? Care sunt lucrurile care nu mai suporta amanare si care sunt cele care mai pot astepta? In functie de bugetul de care dispui trece pe hartie pasii esentiali, prioritari. Daca dupa ce treci totul pe hartie iti mai raman bani si pentru lucrurile de pe planul doi, care suporta amanare, cu atat mai bine. Totusi, nu incerca sa faci economie si sa achizitionezi produse de o calitate indoielnica, doar pentru a te asigura ca reusesti sa faci cat mai multe lucruri cu aceeasi suma de bani.


Timpul


Daca nu ai mai facut niciodata reamenajarea casei si daca acest lucru implica si pasi precum vopsit, schimbare de instalatie electrica etc., in mod cert ai nevoie de ajutorul unor specialisti. Acestia iti vor spune cu exactitate care este timpul de care este nevoie pentru a duce la bun sfarsit proiectul de reamenajare al casei.

Este important sa stii care va fi durata proiectului, inca de la inceputul reamenajarii, pana in momentul in care vei avea locuinta in stare perfecta, asa cum ti-ai propus.


Tematica


Iti doresti sa reamenajezi casa intr-un stil cat mai simplist si iti imaginezi ca nu ai nevoie de un plan? Ei bine, ai nevoie de o planificare pas cu pas, indiferent ca vrei sa faci o camera personalizata pana in cele mai mici detalii, incepand de la culori, mobilier, sistem de iluminare, fie ca vrei o casa cat mai simpla, cu pereti albi si mobilier clasic.

Daca nu poti face proiectul pe computer, cu ajutorul unei persoane specializate, nu iti ramane decat sa treci pe o hartie desenul intr-o maniera cat mai detaliata.


Acceptul proprietarilor/vecinilor


Daca locuiesti intr-un apartament inchiriat, in mod cert ai nevoie de acordul in scris al proprietarilor pentru a face anumite schimbari in apartament. De asemenea, daca locuiesti la bloc si vrei sa aduci modificari importante in apartament ai nevoie de acordul asociatiei de proprietari sau a presedintelui de bloc. Evident, aceste permisiuni sunt necesare doar in momentul in care vrei sa spargi anumiti pereti (care ar putea fi stalpi de rezistenta si care ar putea afecta structura blocului).

In acelasi timp, in situatia in care vei folosi bormasina sau alte utilaje care fac zgomot puternic ar fi indicat sa iti anunti vecinii si sa le spui ca vei face reparatiile/interventiile respective doar in anumite zile si numai intr-un anumit interval orar.


Pregateste-te pentru situatii neprevazute


Nu te astepta ca lucrurile sa functioneze conform planului. Intotdeauna pot sa apara situatii si cheltuieli neprevazute. Din acest motiv este indicat sa iti iei o marja de eroare atat la nivel financiar, cat si in ceea ce priveste timpul de finalizare al proiectului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare