Amenajarea casei

#trucuri curatenie # petrecere revelion #spalat vase #curatenie casa

5 moduri rapide de a face curat dupa Sarbatori

Sarbatorile s-au terminat, iar casa ta e cu susul in jos? Ti-ar placea sa pocnesti din degete si toate sa fie imediat la locul lor, doar ca, din pacate, o astfel de magie e posibila doar in povesti. Cu putina rabdare si cu mai multa organizare ai sa reusesti.

Iata cum vei face curat in casa ultra-rapid:

Deleaga responsabilitati

In primul si in primul rand, nu lua asupra ta toate sarcinile. Daca nu locuiesti singura in casa, atunci inseamna ca ii poti pune si pe ceilalti la treaba. Da-i fiecaruia cate ceva de facut, dar in asa fel incat sa nu va calcati pe picioare in aceeasi incapere. Pentru ca, nu-i asa, unde-s multi puterea creste. Vei vedea ca reusiti sa faceti casa luna in cel mult o ora.

Incepe cu livingul

Va trebui in primul rand sa aduni ce a ramas in urma dupa petrecerea de Revelion. Pare misiune imposibila, dar nu este. Incepe sa aduni mai intai si mai intai paharele si farfuriile de unica folosinta. Pune-le pe toate intr-un sac si tot acolo pune si pet-urile de la sucuri. Sticlele de bautura e bine sa le acoperi si sa le depozitezi intr-un loc intunecos. Odata ce ai debarasat camera de zi, deschide larg ferestrele si aspira covorul si prin cele mai ascunse unghere. Traficul intens prin locuinta ta a facut loc prafului.

Continua cu bucataria

Mancarea ramasa si care mai poate fi consumata asaz-o in caserole si depoziteaz-o la frigider. Daca nu crezi ca vei reusi sa mananci toate preparatele ramase, mai bine ofera-le cuiva care are nevoie. Poate fi o vecina de bloc in varsta care traieste singura si care nu a putut sa isi gateasca prea mult.

Continua apoi cu vasele. Cu siguranta, ai o chiuveta plina si blatul de la bucatarie e plin si el de vase murdare. E probabil cea mai urata parte a curateniei de dupa Sarbatori, mai ales daca nu ai o masina de spalat vase. Dar, nu-i nimic, si asta trebuie facuta si cu putina organizare vei vedea cat de repede merge treaba.

Pune baia la punct

Baia a fost si ea intens utilizata in ultimele zile, asa ca necesita o igienizare rapida. In primul rand va trebui sa cureti vasul si scaunul toaletei si ciuveta, apoi sa inlocuiesti toate prosoapele.

Spala pe jos

Cand toate sunt la locul lor nu mai ramane decat sa dai cu mopul prin toata casa, atat pe gresie, cat si pe parchet. Sterge apoi praful de pe mobilier si bucura-te de cum arata casa ta. Garantat, ai terminat mai repede decat ti-ai fi imaginat!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea