Amenajarea casei

#sare #sterilizare #otet #cuptor cu microunde #vesela #burete #inalbitor

5 moduri prin care sa-ti sterilizezi buretele de bucatarie

In bucatarie trebuie sa ai mare grija de produsele care te ajuta la mentinerea curateniei. Unul dintre acestea este buretele de vase, un obiect versatil daca stai sa te gandesti la multele intrebuintari pe care le are: curatatul farfuriilor si ale veselei murdare, al aparaturii electrocasnice sau ajutorul pe care il ofera la debarasarea firimiturilor si resturilor alimentare de pe masa.

Deoarece intra in contact cu toate aceste suprafete murdare, buretele de vase poate fi o sursa de bacterii si microbi daunatori organismului uman, ce te pot imbolnavi de Salmonella sau Hepatita A, asa ca ai grija sa il cureti dupa fiecare folosire. Citeste mai jos 5 moduri prin care sa-ti cureti buretele.

1 Spala-l sub jet de apa

Dupa fiecare folosire, clateste-l bine sub un jet de apa rece pentru a indeparta resturile de grasime sau de mancare de pe suprafata lor. Ai grija sa-l storci bine pentru a nu mai ramane solutie degresanta in el.

2 Curata-l cu sare de bucatarie

Una dintre nenumaratele intrebuintari ale sarii de bucatarie este si aceea de a indeparta grasimea acumulata in buretele de vase. Il poti spala si in acelasi timp dezinfecta cu ajutorul unei cesti de sare de bucatarie, dizolvata in prealabil intr-un recipient cu apa.

3 Sterlizeaza-l in cuptorul cu microunde

Pune jumatate de cana cu apa intr-un bol. Lasa buretele la inmuiat, iar apoi pune bolul in cuptor la cea mai ridicata temperatura posibila. Lasa-l sa fiarba timp de doua minute, apoi scoate-l. Nu il stoarce pana ce apa nu s-a racit complet. La sfarsit sterge interiorul cuptorului cu microunde cu o carpa uscata.

4 Foloseste otet

Pune buretele sau buretii, daca ai mai multi, la fiert intr-o oala cu apa si cu otet si lasa-i cateva minute si ia oala de pe foc. Acoper-o cu un capac si mai lasa buretii acolo timp de o ora.

5 Spala-l cu inalbitor

Fa o solutie din apa in care adaugi putin inalbitor sau zeama de lamaie. Scufunda buretele acolo timp de 3 minute. Stoarce-l bine apoi si ai obtinut un burete fara bacterii.

Sursa foto: familylivingideasblog.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea