Amenajarea casei

#sfaturi practice #mirosuri neplacute #dezodorizare

5 moduri inedite de a scapa de mirosurile neplacute acasa

Mirosurile neplacute de acasa sunt o realitate cu care te confrunti, fie ca vrei, fie ca nu. Chiar si atunci cand locuinta ta pare ca straluceste de curatenie, o "aroma" deloc imbietoare apare din neant si iti tulbura echilibrul interior, respectiv simtul olfactiv. Vestea buna este ca exista moduri inedite sa scapi de mirosurile respingatoare!

Inainte sa se inventeze solutiile moderne de curatare dezodorizante, oamenii erau nevoiti sa gaseasca propriile moduri accesibile de a elimina mirosurile neplacute din casa. Poti sa apelezi si tu la aceste solutii naturale cel putin la fel de eficiente precum produsele chimice din comert!


1. Dezodorizarea mobilei vechi

Dupa ani si ani, mobila absoarbe praf, substante din aer, sucurile cinei servite pe canapea, gazele din atmosfera si alte resturi casnice care trec deseori insesizabile. Toate acestea contribuie in timp la impregnarea tapiteriei cu mirosuri neplacute. Solutia? Prepara un spray facut in casa din apa si bicarbonat de sodiu dizolvat intr-o sticla cu pulverizator.

Acopera tapiteria cu aceasta solutie naturala din abundenta, apoi aspira mobilierul folosind accesoriul special cu care este dotat aspiratorul. Vei vedea cum materialul se va reimprospata instant, iar mirosul de "vechi" va fi neutralizat de bicarbonat.


2. Dezodorizarea pieselor de incaltaminte

Dulapul cu incaltaminte a inceput sa miroasa respingator, desi ti-ai curatat pantofii? O solutie inedita dezodorizanta este sa asezi pe unul dintre rafturi o tava cu nisip pentru pisici (sau alt asternut special pentru nevoile fiziologice ale felinelor) si lasi acolo litiera 48 de ore. Toate
"aromele" imbatatoare (in sensul negativ al cuvantului) vor fi absorbite complet.


3. Dezodorizarea baii si a sifonierelor

Levantica este un prieten de nadejde al casei, avand proprietati repelente, dezodorizante si calmante pentru psihicul tau. Bucura-te din plin de proprietatile acestei plante frumos mirositoare si pune cateva crengute in saculeti prin care circula aerul (dresurile vechi din nailon sau licra sunt perfecte) in baie si in sifoniere, pentru inlaturarea mirosurilor neplacute.


4. Dezodorizarea frigiderului

Mirosurile neplacute din frigider pot fi neutralizate extrem de usor, asezand un bol cu boabe de cafea pe raftul de sus si lasandu-l acolo sa "actioneze" peste noapte!


5. Inlaturarea mirosului de vopsea

Usa sau mobila proaspat vopsita? Scapa de mirosul specific, asezand cateva bucati de ceapa proaspat taiate in colturile camerei.

Sursa foto: news.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului