Amenajarea casei

#musafiri #oaspeti #dezordine #baie

5 lucruri pe care le observa oaspetii cand intra in casa ta

Obisnuim sa le cerem scuze musafirilor care ne calca pragul casei atunci cand locuinta nu arata impecabil, cand e dezordine sau nu am apucat sa aspiram praful. Dar oare asta e tot ce conteaza? Iti vom dezvalui in continuare 5 lucruri pe care le observa oaspetii atunci cand intra prima oara in casa.

 

Parfumul locuintei

Poate iti vine greu sa crezi, dar atunci cand intra pe usa case, oaspetii observa prima si prima data mirosul locuintei. Care poate fi placut sau neplacut. Cu alte cuvinte, daca ai gatit cu putin timp inainte de a primi pe cineva in casa fii sigura ca fara sa iti dai seama va sesiza mirosul de mancare. Tocmai de aceea, e bine sa ai mereu la indemana o lumanare sau cateva betisoare parfumate care vor raspandi o mireasma proaspata foarte placuta.

Barul

Atunci cand primesti oaspeti pe neasteptate e posibil sa intri in panica nestiind ce sa le pui pe masa. Intotdeauna e bine sa ai in casa un bar bine aprovizionat, asa incat sa le poti oferi o visinata sau un pahar de whiskey. Poti amenaja acest bar „la vedere” si el va distrage atentia de la alte lucruri care nu sunt tocmai in ordine in casa.

Flori proaspete

Florile formeaza un decor impresionant. Ai grija insa sa fie mereu proaspete. Poti opta pentru flori la ghiveci, precum orhideele, care rezista multa vreme si nu necesita prea mare atentie.

Organizarea

Ei bine, abia pe locul al patrulea se afla dezordinea atat de invocata de fiecare dintre noi. Dar situatia nu este nici pe departe atat de grava precum pare. Ai nevoie de o tavita adanca din lemn, de exemplu, in care sa asezi toate maruntisurile, cum ar fi chei, telecomenzi sau plicuri cu facturi neplatite. Oaspetii tai se vor simti relaxati intr-un spatiu care pare organizat, chiar daca aceasta este doar de fatada!

Baia

Baia este ca o carte de vizita a unei gospodine. Cat este mai curata si mai organizata, cu atat cea care locuieste si ingrijeste locuinta respectiva va fi mai admirata. De aceea, e bine sa ai mereu la indemana prosoape curate, sa ai in casa hartie igienica, lavete pentru pardoseala si un odorizant care sa asigure o atmosfera placuta in baie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea