Amenajarea casei

#decorarea casei #stil rustic #lemn #mobila lemn #mobila lemn masiv #decor rustic #motive folclorice

5 idei pentru un decor rustic

Stilul rustic este preferat, de cele mai multe ori, pentru casele de vacanta sau restaurantele cu astfel de specific si mai putin pentru locuintele in care stam in fiecare zi. Cu toate acestea, sarmul sau deosebit si prezenta unor elemente ca piatra, lemnul si plantele, care ne aduc constant aminte de legatura cu natura, il ajuta sa castige popularitate.

Putini pot rezista in fata unui interior cald si primitor, decorat in stil rustic , care te face sa te gandesti imediat la caminul ideal, intr-o atmosfera de basm, stand pe un covor mitos, in fata semineului. Daca stilul rustic te inspira si pe tine, poti incepe cu cateva accente inspirate din natura.

 

Mobila din lemn masiv


Reprezentante pentru stilul rustic sunt grinzile de lemn, vopsite in culori naturale, contrastante cu restul peretilor. De cele mai multe ori, acestea sunt pur decorative, deci se pot aplica pe tavan si in apartamente.

Rafturile sau mobilierul din lemn pot capata accente rustice daca sunt modificate un pic. Le poti vopsi cu un bait special, astfel incat sa para naturale.

O alta modalitate simpla de a aduce in casa ta accente rustice este podeaua din lemn accentutata de o rogojita sau un covor taranesc, lucrat manual, la masina de tesut.

Bucataria poate fi drastic transformata daca adaugi cateva rafturi decorative din lemn, pe care sa asezi frumos unelte vechi, taranesti.

De asemenea, ai putea inlocui fata de masa din bucatarie cu un stergar traditional, iar scaunele pot fi inlocuite cu banci de lemn. Pentru un plus de farmec rustic, poti pune pe masa un vas sau o tava de lemn, pe care sa o umpli cu frunze uscate, conuri de brad si seminte.
 

Textile cu motive folclorice


Perdeaua din bucatarie poate fi inlocuita de o bucata de in sau canepa, cu motive folclorice tesute pe ea.

Pernele decorative pot fi imbracate si ele in fete de perna cu motive etnice. Chiar si un perete poate beneficia de frumusetea si unicitatea unui covor taranesc.
 

Decoratiuni traditionale


Coronite uscate, ghirlande de crengi si fructe uscate, conuri de brad, rame foto realizate din bucati de lemn nefinisate - toate pot reprezenta accente care sa aduca un aer rustic in casa ta. Un candelabru realizat din pai, asezat deasupra mesei din bucatarie, poate deveni punctul central al camerei.

Cosurile cu plante si fructe uscate, plasate oriunde prin casa, iti aduc aminte constant de natura, o sursa inepuizabila de decoratiuni.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului