Amenajarea casei

# cum amenajezi #designer interior #decor casa #mobila living #mobila casa #decor #design

5 idei pe care merita sa le furi de la designeri

Amenajarea unei locuinte presupune, in mare masura, inspiratie. Cand ai de ales insa intre atat de multe stiluri si variante superbe, este greu sa te decizi. De aceea, iti propunem sa tii cont de cateva trucuri pe care specialistii le folosesc de fiecare data cand vor sa creeze un decor unic, de revista.

1. Ferestre (metalice) uriase

Ferestrele largi au darul de a metamorfoza spatiul intr-un mod absolut surprinzator. Dau senzatia ca locuiesti intr-o vila sau un castel, poarta amprenta luxului si ofera lumina calda, naturala, care se proiecteaza pe intreg interiorul. Multi designeri recomanda ferestrele care se intind din tavan pana in podea, brazdate de metal. La fel de inspirate sunt si cele in forma de arcada, care se opresc la 40-50 de centimetri desupra podelei si unde poti amenaja un spatiu de relaxare. 

2. Piesa centrala de designer

O piesa speciala. Poate fi un fotoliu (mai sus este unul semnat de Paola Navone), o masa, un divan sau un corp de iluminat. Este foarte important sa alegeti acel obiect pe care il veti privi mereu cu placere, creat cu indemanarea si imaginatia unui designer. Poate fi un designer in ascensiune sau unul consacrat, voi decideti. Unicitatea si calitatea primeaza. In plus, o alta calitate a unei astfel de piese este ca, odata ce va veti indragosti de ea, veti reusi sa construiti un decor perfect, unde piesele se imbina armonios. 

3. Folosirea la maximum a spatiilor 

Spatiile ce par inutile isi pot gasi cu usurinta un scop atat timp cat le dati si un aspect placut. De exemplu, spatiul de sub scari poate fi utilizat pentru a ascunde o baie de serviciu sau o biblioteca. Indiferent de destinatie, nu ignorati si aspectul decorativ. Locul nu trebuie sa devina un simplu spatiu de depozitare, unde "ascunzi" ceva. 

4. Dormitorul sanctuar 

Amenajeaza dormitorul central intr-un stil maiestuos. Alege un pat inalt, spatios, pe care sa-l poti umple cu perne si pleduri calduroase, cum este acesta, semnat de celebrul designer Paola Navone. Nu-l aglomera cu un dulap prea mare, incearca sa amenajezi un dressing in alt spatiu, astfel incat sa poti dedica dormitorul odihnei si relaxarii. Poti amenaja un colt de citit langa fereastra, cu un fotoliu confortabil. Pastreaza aceeasi linie a ferestrelor largi, dar foloseste draperii groase care sa blocheze lumina. 

5. Foloseste rosu 

Designerii de interior spun ca 5% din decor ar trebui sa fie de culoare rosie. Fie ca este vorba de obiecte de decor, de o piesa de mobilier, de cateva flori, un perete, draperii etc. Foloseste aceasta culoare in living, hol, bucatarie, evitand dormitorul. Este o culoare ce da senzatia de energie, vesela, animanta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea