Amenajarea casei

#masina de spalat #filtre aer conditionat #jucariii #tastatura #curatenie #microbi #aspirator HEPA

5 idei de curatenie pentru a tine raceala departe de casa ta

Acum este cald, in clipa urmatoare este frig! Ce mai, o primavara capricioasa, cum demult nu ai mai vazut. Cu o astfel de vreme schimbatoare nici nu este de mirare ca te paste si pe tine o raceala. Si totusi, pe langa o alimentatie corespunzatoare si imbracaminte adecvata, exista si alte cateva ponturi prin care poti tine raceala si gripa la distanta. Iata 5 idei de curatenie pentru a nu lasa virusurile sa patrunda in locuinta ta!

1 Spala paturile si pernele comune

In zilele reci, mohorate si ploioase, nu ai altceva mai bun de facut decat sa te cuibaresti alaturi de familie in sufragerie, pe canapea, la televizor. Eventual poti sa citesti o carte, insa tot ascuns sub pilota o vei face. Pentru a evita raspandirea microbilor de la unul la altul, este recomandat ca cel putin de trei ori pe luna sa speli patura si pilota folosind programul de spalare al masinii tale la temperaturi ridicate.

Fetele de perna sunt extrem de sensibile si trebuie spalate de cel putin doua ori pe saptamana. Aspira-ti canapeaua cu ajutorul unui aspirator cu filtru HEPA.

2 Dezinfecteaza-ti telefonul mobil

In caz ca nu stiai, afla ca mobilul este mai murdar decat capacul de WC, asa ca ar fi indicat sa-l stergi cu un servetel antibacterian. Pentru ca il tii foarte aproape de gura si pui si mainile pe el, telefonul mobil este plin de bacterii. De aceea, este bine sa-l stergi dupa fiecare utilizare. Daca tot ai pus mana pe servetel, nu uita nici de telecomenzile din casa.

3 Spala jucariile copiilor

O alta modalitate prin care iti poti feri familia de raceala este sa speli jucariile din plastic ale copiilor. Umple chiuveta cu apa calduta si putin otet alb si lasa masinutele, papusile si ratele sa se inmoaie timp de 15 minute. Apoi clateste cu apa calda si sterge-le bine.

4 Curata filtrele de la aerul conditionat

Daca te folosesti de incalzirea aparatului de aer conditionat, este cu atat mai important sa-i cureti filtrele. Rabateaza masca frontala si scoate filtrul. Curata-l cu apa si otet si aspira aparatul cu un aspirator dotat cu filtru HEPA.

5 Dezinfecteaza tastatura computerului

Ca si telefonul mobil, tastatura este unul dintre locurile pline de microbi. De aceea este foarte important ca aceasta sa fie curata si dezinfectata, in special acum, cand raceala isi face de cap peste tot. Opreste computerul, apoi intoarce tastatura si scutur-o usor de birou pentru a scapa de resturile dintre butoane.

Sursa foto:ivstatic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea