Amenajarea casei

#bucatarie 2020 #culori bucatarie #amenajare bucatarie

5 culori in trend pentru o bucatarie ultra moderna

Bucataria este una dintre cele mai importante incaperi dintr-o locuinta. Acolo ajungi prima data dimineata pentru a-ti face cafeaua si tot acolo obisnuiesti sa iti primesti prietenele la o mica barfa. Designerii spun ca ai toate motivele sa ii dai acestui spatiu culoare si farmec.

Bucatariile trebuie sa fie curate, reconfortante, dar totodata si elegante. Acesta este si motivul pentru care multi proprietari prefera albul. Ei bine, ar cam trebui sa facem o schimbare si nu una mica, ci o schimbare indrazneata. Cum poti da o nota aparte bucatariei? Folosind dulapuri colorate. Iata care sunt nuantele in tendinte:

Bleumarin

Dulapurile de bucatarie de culoare bleumarin contrasteaza puternic cu vopseaua alba de pe pereti. Este o culoare pe cat de rece, pe atat de atragatoare. Mai mult, bleumarinul este la fel de neutru ca albul sau griul, deoarece se potriveste bine cu o varietate de culori, texturi si stiluri.

Verde salvie

Una dintre culorile care te transpune direct in natura este verdele salvie – o nuanta deschisa si foarte relaxanta. Merge foarte bine in combinatie cu culoarea naturala a lemnului. Evident, dintr-o astfel de bucatarie nu trebuie sa lipseasca ghivecele cu plante aromatice, intrucat se integreaza perfect in peisaj.

Negru mat

Poate parea o alegere indrazneata, dar variatia alb-negru este extrem de placuta tocmai datorita contrastului. Pentru a obtine efectul dorit este foarte important sa se pastreze un echilibru intre cele doua culori. De preferat este sa se foloseasca negrul pentru zona inferioara a bucatariei si alb pentru jumatatea superioara, asa incat sa confere luminozitate spatiului.

Bleu

Daca te numeri printre cei carora li se pare greu sa se desparta de familiaritatea si atemporalitatea unei bucatarii in alb, atunci albastrul pal reprezinta culoarea perfecta. Are atuul de a conferi o atmosfera curata, aerisita si totodata de a-ti asigura calmul de care ai nevoie.

Roz pudrat

Sa stii ca rozul nu este doar apanajul dormitoarelor pentru adolescente. Poreclit „noul neutru”, datorita versatilitatii sale, rozul pudrat poate inlocui foarte usor bejul sau albul intr-o bucatarie. Diferenta este ca rozul prafuit da un plus de culoare spatiului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare