Amenajarea casei

#statie de calcat #avantaje statie de calcat

5 avantaje pe care ti le ofera o statie de calcat

Statia de calcat este un aparat care te ajuta sa calci hainele fara ca tesatura sa fie afectata. Gratie jetului puternic de abur uscat, hainele sunt calcate perfect, iar materialul ramane intact, chiar si dupa mai multe repetari. Un astfel de aparat poate reprezenta o investitie buna in hainele tale, pe termen lung.

Tot ce ai de facut este sa citesti si sa respecti manualul de instructiuni. Afla 5 dintre cele mai importante avantaje pe care ti le ofera o statie de calcat:


1 Puterea aburului la o statie de calcat


O statie de calcat dispune de un boiler in care se produce aburul cu presiune ridicata. Acesta este mai mult decat in cazul unui fier de calcat obisnuit, presiunea este mai mare, iar aburul la statia de calcat este uscat, nu umed. Acest detaliu este important deoarece hainele pot fi calcate perfect, chiar si atunci cand exista bluze sau accesorii cu mai multe straturi de material.

Presiunea statiei de calcat si aburul uscat permit eliminarea cutelor fara sa distruga materialul, in timp. In plus, cu o statie de calcat poti face o calcare pe verticala. Astfel, netezesti hainele sifonate, improspatezi tesaturile, calci si usuci perdelele in acelasi timp, totul cu o miscare usoara si cu efort minim. Presiunea exercitata este cea a jetului de aer asupra tesaturii in adancime si nu cea a apasarii mainii tale. Acest lucru te ajuta sa manuiesti aparatul mai usor, fara sa existe riscul de a te accidenta sau de a distruge materialul.


2 Modalitatea de a calca cu o statie de calcat


Statia de calcat netezeste materialul dintr-o singura miscare. Acest lucru este important deoarece frecarea tesaturii cu talpa incinsa a unui fier de calcat duce, in timp, la degradarea materialului. In loc sa ai la final o haina umeda, aceasta va fi uscata si calcata frumos.


3 Aparatul nu se lipeste de material


Aburul statiei de calcat actioneaza ca un separator intre talpa si haina respectiva. Alunecarea este usoara, fara blocaje si, mai ales, nu exista riscul de lipire a talpii de tesatura. In acest fel, se elimina unul dintre cele mai mari riscuri intalnite in cazul unui fier de calcat clasic.


4 Functii pentru performanta


Statiile de calcat au functii multiple pentru a asigura performanta maxima. De exemplu, acest aparat electrocasnic poate avea un sistem dublu de curatare anticalcar. O alta functie utila este cea de incarcare continua cu apa, pentru ca sesiunile de calcat sa fie nelimitate.

Alte functii si sisteme utile pot fi: sistem anti-inghet, panou de control electric, sistem de eliberare a condensului, functie de ventilatie, sistem de control al rezervorului, flux de aer etc.

Cele mai performante produse dispun de o functie eco pentru a economisi energie cu pana la 25% si apa cu pana la 40%.


5 Pretul unei statii de calcat


Statiile de calcat au preturi foarte variate. Cele mai ieftine pornesc de la 200 lei. Statiile de calcat sofisticate pot sa depaseasca, insa, 900 lei pentru un singur produs. Acestea din urma dispun si de cele mai multe functii.

Sursa foto: onestop.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea