Amenajarea casei

#dormitor mic #dormitor #noptiera dormitor #rafturi suspendate

4 trucuri de design pentru un dormitor mic

Dormitoarele prea mici reprezinta problema principala a blocurilor standard, construite inainte de 1990. Daca si tu te confrunti cu problema spatiului prea stramt din dormitor care nu-ti permite sa-ti pui in practica ideile de design, ia in calcul aceste patru trucuri pentru dormitoarele mici.

1 Ceva imprumutat

Detaliile arhitecturale se pot transforma in mobila. De exemplu, etajera veche a unui semineu poate deveni daca o atasezi in continuarea unei rame simple din lemn. Picteaza-le cu vopsea apba. Tapeteaza interiorul viitoarei tablii cu o bucata de panza textila. Alege o nuanta odihnitoare, bleu sau vernil, de exemplu.

2 Creeaza legaturi

Incadreaza patul de mijloc sub cateva rafturi de tiop cub, facute pe comanda, in forma de U. Aceasta formula de mobilier iti permite depozaitarea tutror obiectelor necesare, dar si folosirea unui spatiu deseori neglijat, cel de deasupra tabliei patului.

Vopseste peretele de deasupra patului intr-o culoare neutra, insa asorteaza rama patului cu mobilierul montat pe perete. Vei crea o legatura interesanta intre doua spatii diferite.

3 Rafturi incastrate

Cand spatiul este stramt, este mai avantajos sa cauti spatii nonconventionale de depozitare, decat sa aduci piese noi de mobilier in dormitor. O idee buna este sa realizezi cateva rafturi incastrate in perete si sa montezi sisteme de iluminat in interiorul lor. Vei obtine atat un loc interesant pentru cartile tale preferate, cat si o noua si inedita metoda de a te bucura de o lumina difuza in camera.

4 Noptiere suspendate

Instaleaza in fiecare parte a patului cate o etajera suspendata , care sa functioneze ca . Spatiul ramas liber sub ea il poti folosi cum crezi de cuviinta: pentru masuta de mic dejun, teancul de reviste sau etc. Daca vrei sa schimbi pozitia patului, este de ajuns sa desurubezi etajerele si sa le montezi in alta locatie sau pozitie.

Daca nu este de ajuns, poti cumpara un cub mobil cu sertare, pe care sa-l muti dupa bunul plac, iar cand nu ai nevoie de el sa-l depozitezi sub noptiera suspendata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea