Amenajarea casei

#dormitor #pat #amenajare dormitor #tablii de pat #tablie pat

4 tablii de pat care-ti revolutioneaza dormitorul

Cand te gandesti la un pat, confortul si designul sunt importante in aceeasi masura. Profita de faptul ca un pat simplu, confortabil, poate fi "renovat” cel putin o data pe an cu ajutorul tabliilor. Astfel, stilul dormitorului tau poate fi cand vintage, cand modern, cand romantic sau chiar clasic.

Cand vine vorba de designul tabliilor de pat, inovatia si imaginatia sunt doua cuvinte de baza, avand in vedere ca aceasta piesa de mobilier poate schimba total si rapid look-ul dormitorului tau. Iata mai jos cateva modele si stiluri pe care le poti adopta si tu cu usurinta:


1. Tablia metalica

Esti o fire pragmatica, dar ascunzi si o doza de romantism? Decorul camerei este in nuante neutre de alb, negru, crem? Atunci ti se potriveste o tablie cu un design sofisticat, dar in acelasi timp aerisit. Daca lasi tablia mai inalta, va da impresia unui tablou. Pentru un efect sporit asorteaz-o cu o noptiera vopsita in nuante metalice.


2. Tablia vintage

Esti fan al decorurilor care spun povesti? Obiectele de decor cu patina te duc cu gandul la curti boieresti? Iti plac culoarea si mirosul lemnului masiv? Atunci poti incerca stilul vintage si, cu siguranta, nu vei da gres. Poti folosi tablia din lemn patinat si oetajera, de pe care nu trebuie sa lipseasca sfesnicele din metal antichizat, iar pentru a intregi decorul camerei poti aplica si cateva grinzi care sa dea impresia unui decor de castel medieval.


3. Tablia moderna

Te incanta liniile drepte, decorul minimalist, stilul scandinav? Atunci poti folosi ca decor o tablie lucioasa, cu forme geometrice sau una tapitata in culori vesele. Foloseste-te de decoruri jucause, cum ar fi o veioza cu forme nonconformiste, si de culori relaxante pentru a indulci aspectul general al camerei.


4. Tablia clasica

Esti stilul conservator, care apreciaza lemnul masiv, de esenta tare, si liniile elegante? Acest lucru nu inseamna insa ca nu poti improviza astfel incat dormitorul tau sa fie unic. Foloseste imbinarile de lemn cu textile fine, chiar pretioase, iar look-ul obtinut va fi unul sofisticat, dar in acelasi timp simplu. Foloseste fara sfiala atat culori neutre, unt, bej, crem, cat si nuante de verde, ocru sau orange.



Sursa foto: ideasforinterior.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea