Amenajarea casei

#radiatii #electrocasnice #radiatii casa #radiatii electrocasnice #elemente radioactive

4 surse periculoase de radiatii din casa ta

Ai banuit vreodata ca cele mai periculoase surse de radiatii se gasesc chiar la tine in casa? Studii recente au scos la iveala ca traiul la un loc cu atat de multe aparate electrocasnice , materiale si substante toxice poate influenta negativ sanatatea noastra, fara ca nici sa nu ne dam seama.

1 Radiatiile din beci

Pivnita nu este numai locul de trecere al tevilor si soarecilor. Ea poate fi contaminata cu substante radioactive, cum ar fi un gaz numit radon. Acesta se gaseste in casele vechi, dar si in cele noi si este un gaz incolor si inodor, format din depunerile de uraniu. Acest element care se gaseste in piatra din pamant, trece prin peretii beciului si ii afecteaza pe cei care locuiesc in casa, fiind a doua cauza de moarte dupa fumat, provocand cancerul de plamani.

2 Blatul cu surprize

Piatra de mina folosita ca material pentru blatul de bucatarie poate ascunde un potentia radioactiv inspaimantator. De asemenea, blaturile din granit sunt cunoscute pentru ca emit radiatii si radon, chiar si urme de uraniu si alte elemente radioactive , cum este toriul.

3 Sindromul bibelourilor de portelan

Bibelourile retro pe care le-ai adunat de la ultimul targ de vechituri la care ai fost sau din colectia personala a bunicilor s-ar putea sa contina elemente nu prea prietenoase cu mediul. Pana in anii '60, elemente radioactive ca uraniul, toriul si potasiu-40 erau folosite constant in fabricarea placilor de faianta, vase de ceramica si alte obiecte de decoratiuni interioare .

In plus, pe vremea aia se fabricau chiar si vase de bucatarie si farfurii din acelasi portelan. Macar acum stii ca ar trebui sa scapi de bibelouri si farfuriile vechi de portelan inainte sa afli pe pielea ta daca au continut sau nu elemente radioactive.

4 Televizorul vechi este toxic

Televizoarele mai vechi, cele in forma de cutie, contin un tub catodic care are potentialul de a emite nivele scazute de radiatii. Daca inca mai ai in casa acest tip de televizor, expertii recomanda sa stai la o distanta de cel putin doi metri de el pentru a limita expunerea.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea