Amenajarea casei

#camera de oaspeti #living #birou #bucatarie #extindere casa

4 spatii potrivite pentru extinderea casei la parter

Cand casa devine neincapatoare, una dintre solutii este cea a extinderii acesteia pe orizontala. La parter, poate fi adaugata o incapere pentru a largi spatiul sau pentru a fi destinata unei noi functionalitati, cum ar fi camera de oaspeti.

Iata 4 spatii potrivite pentru extinderea casei la parter:


1 Camera de oaspeti

O casuta separata, pentru musafiri, constituie o investitie serioasa si nu toata lumea dispune de spatiul si banii necesari pentru o astfel de constructie. In schimb, o camera este mai simplu de construit. Asezata la parter, camera are acces direct in curte, ceea ce asigura intimitatea musafirilor, precum si pe cea a proprietarilor.

O camera de oaspeti la parter poate fi construita in prelungirea casei, in chip de studio. In acest fel, pe langa zona de dormit, va exista si o zona de luat masa, spalat si gatit, precum si o baie separata.


2 Spatiu pentru afacerea personala

La parter este locul perfect pentru a construi o noua incapere. Casa extinsa ofera un spatiu suplimentar care poate fi amenajat pentru afacerea personala: magazin, birou, sala de cursuri, sala de sport etc.

Cei care isi doresc sa inceapa propria lor afacere fara sa mai plateasca chirie vor avea un spatiu dedicat muncii, unde sa-si primeasca clientii, fiind, in acelasi timp, acasa. Pentru primirea clientilor, parterul este cel mai bun nivel pentru o constructie adiacenta.


3 Bucatarie de lux

In cazul in care bucataria este un loc foarte folosit si important pentru familie, o modalitate de a creste valoarea casei este de a construi la parter o bucatarie spatioasa.

Bucataria poate fi amenajata astfel incat sa ofere un spatiu generos pentru masa, pentru primirea musafirilor la evenimente festive, cand vin multi invitati.


4 Extinderea livingului

Un living de lux, foarte aspectuos, este unul cu dimensiuni mari si pereti de sticla. Sticla asigura multa lumina naturala si realizeaza trecerea din spatiul interior in cel exterior, spre gradina.

O modalitate de a avea o astfel de camera de zi o reprezinta extinderea livingului prin construirea unei terase cu deschidere spre curte si pereti de sticla. Vara, usile de sticla pot fi lasate deschise, in timp ce in sezonul rece, peisajul poate fi admirat dinauntru. Fiind un spatiu diurn, camera de zi extinsa trebuie sa se afle la parter, unde accesul este rapid.

Sursa foto: plattbuilders.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului