Amenajarea casei

#amenajare bucatarie mica #organizare bucatarie #organizare camara # bucatarie mica #amenajare casa

4 solutii ingenioase de depozitare pentru bucatarie si camara

Daca ti se pare ca spatiul din bucatarie si camara este mult prea ingust pentru nevoile tale, trebuie sa iei in calcul varianta optimizarii lui, astfel incat sa faci loc tuturor ustensilelori si alimentelor de care ai nevoie.

Ordinea si disciplina sunt reguli de baza in bucatarie, iar tu ai posibilitatea sa le respecti in numeroase modalitati ingenioase si foarte practice. Iata cateva solutii de depozitare care te vor face sa-ti privesti altfel spatiul de gatit si camara:

1. Depozitarea cratitelor si a tigailor

Atunci cand ai o bucatarie mica, este esential sa folosesti cat mai cumpatat spatiul de care dispui. Din fericire, obiecte mari precum cratitele sau tigaile pot fi depozitate fie pe un perete dotat cu carlige detasabile care pot fi mutate, fie atarnate de un suport similar montat in tavan.

2. Depozitarea cutitelor

Iti doresti sa depozitezi intr-un mod cat mai sigur cutitele si sa le poti apuca de maner atunci cand ai nevoie de ele? Suporturile in care se pot infige aceste ustensile sau benzile magnetice pentru perete concepute special pentru cutite pot deveni aliatii tai de nadejde. Astfel vei economisi spatiu si totodata vei depozita cutitele intr-un mediu sigur.

3. Depozitarea ustensilelor de bucatarie

Spatulele, polonicul, telul si razatoarea pot fi depozitate in cuiere speciale, in sertare cu separatoare sau chiar pe perete, cu ajutorul agatatoarelor de bucatarie. Astfel le vei avea la indemana si vei completa si decorul perfect pentru desfasurarea activitatilor culinare.

4. Folosirea optima a spatiului din camara

Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru o camara este dotarea acesteia cu un rastel cu rafturi detasabile, care se pot regla pe inaltime si reconfigura de cate ori ai nevoie. Cumpara si cateva cutii pentru depozitare confectionate din plastic, iti vor fi utile pentru depozitarea obiectelor mici sau a mirodeniilor.

Cel mai important aspect, mai ales intr-o camara, este modul in care organizezi si depozitezi alimentele. Asadar, configureaza un raft special pentru condimente, unul pentru alimente pe care le consumi la micul dejun sau gustarile dintre mese si unul pentru conserve sau borcane. Asigura-te ca recipientele mici stau in fata celor mari si ca ai acces la orice iti doresti. Daca vrei ca totul sa fie si fancy, nu doar practic, achizitioneaza vase decorative de depozitare pentru toate alimentele si condimentele pe care le pastrezi in camara.

Sursa foto: deannamooredesign.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea