Amenajarea casei

#electrocasnice #curatenie casa #aspirator #sfaturi practice

4 secrete pentru a folosi aspiratorul ca un profesionist

Poate ca nu te-ai gandit la acest lucru pana acum, insa exista sanse destul de mari sa nu stii cum se foloseste corect aspiratorul. Pana la urma, oricine stie ca trebuie sa plimbe un furtun pe suprafata podelei si a covorului, insa modul in care o face traseaza linia fina intre un rezultat mediocru si unul senzational, care te ajuta sa faci curatenie mai rar.

Ti se intampla sa aspiri sambata, iar luni sa fie deja nevoie sa folosesti din nou aspiratorul? Daca nu cumva ai dat o petrecere intre timp, soldata cu un deranj casnic explicabil, inseamna ca nu cunosti inca modalitatile de a folosi aspiratorul in mod corect. Invata sa aspiri ca un profesionist si te vei bucura de mai multe zile de curatenie, gratie interventiei tale istete!


1. Foloseste toate accesoriile aspiratorului

Cu siguranta, folosesti cel mai mult capatul mare al aspiratorului tau (care te ajuta sa cureti cea mai extinsa suprafata a covorului), ignorandu-le total pe celelalte. Aceasta este o mare eroare, spun expertii in curatenie.

Recomandat este sa utilizezi initial capetele mici, pentru colturi si plinta, acolo unde se acumuleaza mai multa mizerie decat o percepi la prima vedere. Abia apoi aspira covorul in intregime, de la margine spre centru. Vei elimina toate impuritatile din camera, deci curatenia se va mentine mai mult timp.


2. Aspira orizontal si vertical

Indiferent de zona pe care vrei sa o cureti, incepe sa misti furtunul orizontal pe toata suprafata, apoi continua in sens vertical. Da, vei parcurge zona de doua ori, insa aceasta tehnica asigura o curatare in profunzime a covorului, inclusiv indepartarea eficienta a scamelor, parului de animale etc.


3. Aspira din coltul opus al usii

Pentru ca vrei sa scoti murdaria din camera, cel mai eficient mod de a obtine o curatenie desavarsita este sa incepi sa aspiri din cel mai indepartat colt al camerei in raport cu usa, ca atunci cand termini, sa ajung in dreptul usii. In acest fel, vei obtine pe covor si acele linii de "abia am aspirat", pe care le adori si tu cu siguranta.


4. Improspateaza aerul

Cand aspiri, praful se poate ridica in aer, facandu-l neplacut de inspirat. Inlatura acest inconvenient, adaugand in sacul aspiratorului un bulgare de vata peste care ai presarat ulei esential de lavanda (sau orice alta aroma preferi). Vei improspata aerul, in timp ce aspiri!

Sursa foto: lifehacker.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea