Amenajarea casei

#acte #lista #mutat #sfaturi practice #etichete cutii

4 ponturi pentru a te pregati inteligent de mutat

Mutatul dintr-o locuinta in alta poate fi o corvoada sau, din contra, o schimbare usor de suportat. Diferenta dintre cele doua situatii o face pregatirea ta pentru intregul proces solicitant. Daca iti planifici inteligent demersul de mutat, economisesti timp, energie si bani.

Experientele trecute iti dau fiori reci pe spate cand te gandesti ca vine un nou moment in care trebuie sa te pregatesti de mutat? Inseamna ca a sosit momentul sa iti schimbi strategia si sa nu mai lasi totul in virtutea inertiei. Iata ce sa ai in vedere pentru un mutat rapid si economic!


1. Reactualizeaza-ti actele cu noua adresa

Inainte sa te apuci de impachetat, ocupa-te de o sarcina de care nu vei mai avea timp sau energie sa te ocupi imediat dupa mutat. Reactualizeaza-ti documentele personale cu noua adresa, instiinteaza-ti banca de mutare si anunta toate persoanele vizate ca ti-ai schimbat domiciliul.

Ocupa-te de innoirea actelor care implica schimbarea adresei: vei scapa de o grija in plus cand te instalezi, dar si de eventuale probleme viitoare legate de schimbarea domiciliului.


2. Fa o lista cu toate sarcinile legate de mutat

Mutatul este un mini-proiect personal, ce are nevoie de organizare pentru a nu se transforma intr-un haos pagubos. Prin urmare, fii propriul tau manager de proiect si fa o lista cu toate sarcinile implicate, apoi numeroteaza-le in functie de prioritatea lor. Cand le ai pe toate pe hartie, stii in permanenta carei activitati sa te dedici intai, care sunt cele deja bifate si ce iti ramane de facut.

Acest truc te ajuta sa ai o viziune de ansamblu asupra resurselor si sa stii ce poti sa elimini si ce trebuie sa pastrezi.


3. Nu plati pentru materialele de depozitare

O sursa neasteptata de economisire este sa faci rost de materialele pentru depozitare, fara sa platesti pentru ele. Viziteaza magazinele din vecinatate si intreaba comerciantii care sunt acele cutii de carton, ziare, hartii, folii din plastic etc. de care nu mai au nevoie (de regula, ele sunt aruncate la gunoi si rareori ajung sa fie reciclate). Ai grija sa iei doar cutii in care au fost alimente uscate, nicidecum carne congelata, inghetata etc.


4. Pune etichete cu continutul din cutii

Un pas foarte important, daca vrei sa eviti haosul cand te instalezi. Pune etichete pe fiecare cutie, astfel incat sa stii ce contine si ce trebuie sa scoti cu prioritate. Astfel, eviti dezordinea, economisesti timp si te poti bucura de noul decor cu o stare de spirit excelenta!

Sursa foto: elephantremovals.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului