Amenajarea casei

#pereti #tavan #culori #amenajare casa #culori mobilier #schema de culori

4 ponturi pentru a alege o schema de culori potrivita locuintei tale

Nu este usor sa alegi culoarea potrivita pentru amenajarea locuintei tale. Inainte sa iei o asemenea decizie, este important sa fii atent la multe detalii, care pot face diferenta. In functie de schema de culori pe care o folosesti pentru decorarea casei, vei alege si mobilierul si accesoriile decorative. Iata cateva ponturi pentru a alege schema de culori potrivita pentru casa ta!

1 Verifica dulapul de haine

Un truc pe care il poti folosi pentru a alege schema de culori potrivita pentru amenajarea locuintei tale este sa iti verifici dulapul de haine. Cu siguranta, exista cateva culori care se repeta in ceea ce priveste garderoba ta.

Aceeasi logica o poti aplica si pentru decorarea locuintei. Cele cateva culori dominante le poti folosi pentru a-ti amenaja casa intr-un mod placut si elegant, fara prea multe batai de cap. Astfel, vei sti ca nuantele alese vor crea o atmosfera placuta in locuinta, intrucat vor rezona cu personalitatea ta.

2 Foloseste regula 60-30-10

Aceasta formula este des utilizata de expertii in amenajari interioare, intrucat da rezultate pozitive in majoritatea cazurilor. Asadar, in 60% dintr-o camera ar trebui sa domine o culoare, 30% o culoare secundara, iar 10 procente ar fi ideal sa fie culoarea de accent a camerei.

Pentru a alege culorile ideale, analizeaza intreaga paleta de culori si vei realiza care dintre ele se potrivesc cu stilul tau.

3 Lumineaza camera

Indiferent de culoarea pe care o alegi, este important ca in momentul in care decorezi spatiul sa treci de la o nuanta inchisa spre una deschisa, pe verticala. Asadar, daca vrei sa iti vopsesti tavanul, uita-te la culoarea peretilor si alege o nuanta mai deschisa.

In acest mod, vei da impresia unei camere mai mari si mai spatioase, pastrand un contrast placut intre pereti si tavan.

4 Nu-ti pierde stilul

Pentru ca decorarea casei tale sa nu fie un proces dificil care sa iti dea batai de cap, este important sa nu renunti la stilul care te caracterizeaza. Daca iti lipseste inspiratia, verifica site-urile si revistele de amenajari interioare, insa decizia finala trbuie sa corespunda cu stilul tau de viata.

Sursa foto: hgtv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea