Amenajarea casei

#amenajare bucatarie mica #amenajare bucatarie #bucatarie

4 pasi esentiali in amenajarea unei bucatarii mici

Pentru majoritatea oamenilor bucataria nu este doar locul in care se gatesc preparate gustoase si se serveste masa, este si locul in care familia si prietenii se aduna, pentru a-si savura cafeaua sau a sta la povesti pana noaptea tarziu. Chiar si o bucatarie mica va poate facilita aceste placeri, devenind un spatiu primitor si in acelasi timp functional.

In plus, un spatiu mai amplu nu inseamna intotdeauna un lucru pozitiv, in special atunci cand ne referim la bucatarii.

Bucatariile mici sunt de regula un spatiu de lucru mult mai eficient fata de cele mari. O amenajare de interior atractiva, estetica si functionala nu este atribuita exclusiv unei bucatarii generoase.

Aveti nevoie doar sa urmati cativa pasi si sa luati in considerare cateva recomandari pentru alegerea mobilei de bucatariei, pentru a o pastra bine organizata si frumoasa. Totul tine de perspectiva si o planificare riguroasa va va scuti de multe neplaceri care ar putea sa survina dupa ce incepeti sa folositi bucataria si sa va derulati activitatiile cotidiene.

1. Incepeti proiectarea pornind de la triunghiul de lucru

Proiectati cu atentie si minutiozitate fiecare perimetru al bucatariei dumneavoastra. Intr-o bucatarie mica este esential sa construiti amenajarea pornind de la triunghiul de lucru. Triunghiul de lucru este un concept regasit adesea in domeniul amenajarilor interioare, care face referire la relatia dintre cuptor, frigider si chiuveta, punctele cheie pentru desfasurarea activitatiilor in bucatarie. Este primordial ca intre aceste zone sa se pastreze un culoar de trecere de minimum 80 de cm.

2. Stabiliti tipul de configuratie

A. Bucatarie cu mobila pe doua laturi

Acest tip de bucatarie este organizat cu doua spatii de lucru opuse, creand un spatiu asemanator unui hol. Este o configuratie ideala pentru bucatariile mici, deoarece dispune de triunghiul de lucru chiar in centru. Va recomandam sa optati pentru acest tip de configuratie, daca intre cele doua zone ramane un spatiu de minimum 2 metrii. Cuptorul este indicat sa fie amplasat opus de chiuveta si frigider. in plus, bucataria pe doua laturi prezinta avantajul de a dispune de multiple zone de lucru, spatiu amplu pentru depozitare si un design contemporan. De asemenea, este usor de intretinut, permitand o curatare rapida.

B. Bucatarie in linie

Intr-o bucatarie in linie toate componentele bucatariei se regasesc pe un perete, iar masa este de regula amplasata la peretele opus. Aceasta este o configuratie populara in special in apartamente mici, garsoniere si mansarde. Atunci cand proiectati acest tip de bucatarie va recomandam sa pozitionati chiuveta intre spatiul de gatit si frigider. Nu in ultimul rand alegeti gresie in nuante deschise pentru a amplifica vizual spatiul. De asemenea, este deosebit de important sa masurati cu atentie spatiul si sa verificati modalitatea in care usile electrocasnicelor si dulapurilor se deschid. Fara o masuratoare precisa, riscati sa debilitati circulatia si sa fiti nevoiti sa returnati mobilierul de bucatarie.

C. Bucataria in forma de L

Bucataria in forma de L este una dintre cele mai populare tipuri de bucatarie, atat pentru garsoniere si apartamente mici, cat si pentru apartamente de dimensiuni generoase. Aceasta dispune de un design flexibil, care faciliteaza crearea triunghiului de lucru ideal. Planul bucatariei in forma de L este construit, precum evidentiaza si denumirea, prin amplasarea pieselor de mobilier in linie, pe doi pereti adiacenti. Usa interioara, este ideal sa fie amplasata pe peretele opus corpului de mobilier, pentru a nu afecta culoarul de circulatie.

3. Eliberati spatiul

Limitati-va la o cantitate redusa de materiale si unitati necesare, pentru a crea un spatiu mai amplu din punct de veder vizual. Nu este nevoie de multe obiecte si piese de mobilier pentru a crea un spatiu frumos si prietenos. Din contra, multe persoane care au imbratisat minimalismul se declara usurate si semnificativ mai eficiente in activitatiile zilnice. in bucatarie minimalismul se caracterizeaza prin piese de mobilier cu siluete pronuntate, linii si forme accentuate si o suprafata de lucru eleganta, care este imperios necesar sa fie pastrata curata si libera. Aglomeratia este de obicei un efect al lipsei spatiilor de depozitare, insa nu intotdeauna suplimentarea spatiilor de depozitare reprezinta o solutie. Debarasarea de lucrurile care va sunt de prisos si simplificarea organizarii acestora, va va ajuta insa fara indoiala.

4. Extindeti spatiul de lucru

Lipsa unui spatiu de lucru cuprinzator este o problema adesea intalnita in bucatariile de dimensiuni reduse. Pentru a rezolva aceasta problema si a elibera semnificativ spatiul, va recomandam sa integrati polite pe care sa plasati vesela si alte obiecte pe care nu aveti unde sa le pozitionati. De asemenea, puteti sa apelati la un suport de perete cu orificii, de care puteti agata tigai si polonice. in acest mod, veti elibera semnificativ zona de lucru si in acelasi timp va puteti folosi de aceste obiecte pentru a decora bucataria si a crea un ambient primitor si personal.

Sursa poze: deltastudio.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului