Amenajarea casei

#incalzire in pardoseala #podele de vinil #parchet

4 optiuni de pardoseala si inpiratie pentru locuinta, in 2021

Atunci cand vrei sa-ti amenajezi casa, trebuie sa alegi cu atentie tipul de pardoseala. Ai mai multe optiuni principale, din care poti alege si de aceea iti vom explica prin ce anume se diferentiaza fiecare.

1. Parchetul din pluta

Pardoseala din pluta este perfecta pentru dormitor si camera de zi. Pe ea copiii pot merge desculti, pentru ca pluta este sigura si mai confortabila decat alte tipuri de podea. Cand calci pe ea, senzatia este placuta la talpile picioarelor.

Pluta este presata ferm, astfel pardoseala obtinuta este durabila in timp. Un alt aspect important este faptul ca pluta nu provoaca alergii si nu reflecta caldura. Daca alegi acest tip de parchet, vei avea o podea care ofera si amortizare perfecta pentru activitatile zilnice.

2. Parchetul MDF

Atunci cand vrei o alternativa buna la pardoseala din lemn masiv, poti alege parchetul MDF. Aceste panouri din fibre sau deseuri din lemn sunt astfel realizate, incat ofera multe avantaje:

  • Reduc impactul asupra mediului, nu contribuie masiv la defrisarea padurilor
  • Au un aspect neted, sunt usor de vopsit si acoperit cu finisaje melaminate
  • Pot avea o buna rezistenta la umiditate
  • Sunt usor de prelucrat, sunt stabile si uniforme
  • Au un pret destul de mic, comparativ cu scandurile pentru pardoseala din lemn masiv.

Poti vedea aceste variante de pardoseli pe site-ul de parchet bigmax.ro pentru a analiza diferentele dintre ele. Astfel de tipuri de parchet sunt perfecte pentru interioarele caselor si apartamentelor. Sunt usor de montat si nu necesita slefuire suplimentara.

Pardoseala laminata este una dintre cele mai populare in prezent si asta pentru ca imita foarte bine lemnul masiv si se instaleaza foarte usor si rapid. Ea ofera si alte avantaje:

  • Are un pret accesibil, deci este mai ieftina decat lemnul masiv
  • Se intretine usor si este durabila in timp
  • Are caracteristici de calitate inalta si proprietati de impermeabilitate adecvata
  • Este perfecta si pentru familiile care au animale de companie, rezista la zgarieturi
  • Are un aspect frumos, elegant, imita diferite specii de lemn.

Acest parchet nu se poate refinisa, ca in cazul lemnului de esenta tare. Are un strat de suprafata si este prea subtire pentru a-i aplica un tratament de slefuire si finisare.

3. Pardoseala din lemn

La pardoseala din lemn de esenta tare se folosesc scanduri late din lemn, care au un aspect superb, atemporal. Acest stil traditional si rustic este preferat de multi romani care locuiesc la casa. Daca se aleg scanduri mai late si in nuante mai deschise, atunci pardoseala va face ca spatiul sa para mai mare si mai aerisit.  

Daca se doreste o pardoseala cu aspect unic si un farmec aparte, se poate aplica o tehnica de razuire manuala la scandurile din lemn de esenta tare, astfel aspectul lor va parea uzat de timp.

4. Pardoseala in stil vintage

Daca iti doresti un stil retro sau vintage, inseamna ca pardosela trebuie sa aiba un aspect vechi. Asta nu poti obtine cu o pardoseala din lemn. Intre retro si vintage exista o mica diferenta, care consta in detalii si autenticitate. Este vorba de fapt despre design si moda, despre stil in adevaratul sens al cuvantului. Cand spui vintage este vorba despre ceva vechi, cand spui retro te referi la ceva anume, la o anumita epoca.

Pentru a crea un stil vintage poti folosi diferite covoare, cu texturi diferite, asezate peste o pardoseala din gresie.

In acest sfarsit de an, cele mai populare sunt pardoselile in culori neutre calde si in culori bogate de lemn intunecat. Pentru a fi in trend, poti alege pardoseala in tonuri de gri sau bej, care se potriveste mai bine stilului de design de interior din locuinta. Alte nuante in tred la pardoseala sunt cele de portocaliu spre ruginiu, inspirate din culorile toamnei. 

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare