Amenajarea casei

#sfaturi amenajare bucatarie #amenajare bucatarie #bucatarie

4 lucruri pe care trebuie sa le stii cand iti amenajezi bucataria

Noua ta locuinta trebuie decorata in stilul pe care il preferi si trebuie sa gazduiasca doar elemente care te ajuta sa te simti ca acasa, in orice moment al zilei. Fie ca alegi sa urmezi trendurile sau vrei sa incerci ceva indraznet, nu uita de importanta bucatariei. In aceasta incapere trebuie sa te concentrezi pe relatia dintre functionalitate si decor, fara a ignora potentialul acesteia de a impresiona prin combinatii inedite de culori si patternuri. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii cand planifici amenajarea bucatariei:

 

1. Schimba faianta

Usor de curatat  si ignifuga, spre deosebire de vopseaua simpla sau tapet,  rezistenta la uzura si umiditate, dar si capabila sa dea un  aspect cu totul diferit incaperii, faianta de bucatarie este o varianta la indemana atunci cand vrei sa reamenajezi radical aceasta incapere.

Daca vrei sa combini culori si modele geometrice, poti crea un statement prin alegerea ta curajoasa. Altfel, va trebui doar sa o cureti periodic, iar pretul avantajos te va convinge sa alegi modele inovatoare, perfecte pentru o bucatarie moderna.

Unul dintre trendurile din acest an in materie de amenajari este chiar prezenta unor pereti impunatori, care creeaza iluzii 3D, dar si combinatii creative de culori. In functie de stilul care te caracterizeaza, alege cele mai bune materiale si pune-ti creativitatea la contributie.

2. Valorifica spatiul

Daca ai o bucatarie mica, spatiul de care dispui va determina tipul de mobilier pe care il poti alege in aceasta incapere. Depozitarea trebuie sa fie pe primul loc in planurile tale, mai ales in bucatarie. Corpurile de mobilier recomandate sunt cele care pot ascunde cat mai bine electrocasnicele, vesela si alte lucruri pe care le ai in bucatarie. De asemenea, nu lasa prea mult spatiu neexplorat. De exemplu, la colturile mobilierului poti include sertare verticale, folosite pentru a depozita condimente si ustensile de care ai nevoie sa fie la indemana cand gatesti.

Mobila facuta la comanda este recomandata in astfel de spatiii, deoarece poti profita de fiecare centimetru al bucatariei, iar forma mobilierului poate fi aleasa in asa fel incat sa avantajeze dimensiunile spatiului. In multe dintre bucatariile mici, proprietarii aleg mobilier in forma literei L, pentru a nu ingreuna activitatile intreprinse in bucatarie in fiecare zi. In astfel de cazuri, o masuta rabatabila pentru perete nu trebuie sa lipseasca.

3. Alege electrocasnice incorporabile

Dintr-o bucatarie moderna si bine echipata nu trebuie sa lipseasca electrocasnicele potrivite. Cele incorporabile reprezinta cea mai buna optiune, indiferent de spatiul pe care il ai la dispozitie. Acestea se integreaza perfect in amenajarea bucatariei, iar daca mobilierul de bucatarie, chiar si cel cumparat direct din magazin este construit, de regula, dupa dimensiunile acestor corpuri, precum cuptorul sau plitele. Poti opta pentru variantele full electrice, in special daca nu-ti mai doresti conexiuni la gaze.

Trebuie sa stii ca nici macar cuptorul cu microunde nu mai trebuie acum sa-ti ocupe spatiu pe blat sau intr-un dulap special conceput. Acestea se gasesc si in varianta incorporabila si arata la fel de elegant precum cuptorul electric. Combinele frigorifice incorporabile pot fi ascunse in totalitate in mobilier, asa ca nimeni nu va mai putea observa diferenta dintre un dulap impunator, elegant si aparatul frigorific. O bucatarie moderna se bazeaza pe o estetica bine organizata, electrocasnice de ultima generatie si functionalitate.

4. Foloseste materiale naturale

Bucatariile moderne ofera un aspect inspirat de stilul minimalist, insa, cateva elemente ornamentale nu ar trebui sa lipseasca dintr-o bucatarie cu personalitate. Lemnul masiv, MDF-ul cu aspect de lemn sau marmura venoasa vor reusi sa scoata din anonimat chiar si bucatariile mici.

Desigur, intr-o bucatarie de dimensiuni mari poti alege aceste elemente pentru insula sau scaunele din jurul acesteia, insa, intr-o bucatarie mica, nu trebuie sa uiti de marmura pe care o poti instala în zona de backsplash, iar pentru o varianta prietenoasa cu bugetul tau, poti cauta faianta care imita aspectul lemnului sau al pietrei. Posibilitatile sunt numeroase, dar, ideile bune trebuie supuse unei analize atente. Concentreaza-te pe ceea ce se potriveste in bucataria ta si pe ceea ce te inspira.

O bucatarie bine pusa la punct te va ajuta sa faci totul cu pasiune si va putea gazdui multe mese in familie. Nici gatitul nu va mai fi o problema, nici macar pentru cei mai putin talentati din familie, deoarece va fi mai simplu ca niciodata sa incerci lucruri noi si sa te bucuri de ceea ce poti invata acasa.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea