Amenajarea casei

#acoperis #sindrila bituminoasa #vopsire acoperis #burlane acoperis #intretinere acoperis

4 lucruri pe care nu le stiai despre acoperisul tau

Exista multe lucruri care ne preocupa mereu atunci cand locuim la casa, de la decorarea incaperilor si pana la intretinerea gradinii. Insa una dintre sarcinile mai putin atractive, la care ne gandim uneori prea putin, este verificarea si repararea acoperisului. Daca nu vrei cheltuieli prea mari la facturile de gaze sau curent ori sa scoti prea multi bani din buzunar atunci cand te confrunti cu igrasie pe pereti, iata patru lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere despre acoperisul casei tale.

1 Acoperisul necesita verificari

Nu trebuie sa fii specialist in constructii pentru a-ti da seama daca ceva este in neregula cu acoperisul tau. Recomandat este sa efectuezi verificari de cateva ori pe an.

Poti apela la un ajutor specializat daca observi jgheabul desprins, tigle lipsa sau pete de rugina pe burlan. Deteriorarile nu apar numai pe acoperis, ci si dedesubtul lui, mai ales daca apa s-a infiltrat prin crapaturi. De aceea, este bine sa verifici si aceasta zona cautand urme de mucegai sau de umezeala excesiva.

2 Este nevoie sa il intretii an de an

Pentru ca nu iti doresti costuri suplimentare si nu vrei sa ai facturi prea mari la curent sau la gaze, poti apela la cateva trucuri prin care sa mentii acoperisul in stare buna. Vopseste-l odata la cativa ani, repara burlanele sau inlocuieste-le, indeparteaza frunzele si alte resturi vegetale din preajma gurilor de scurgere ale jgheaburilor si vopseste burlanele.

3 Alege un acoperis solid

Studiile specialistilor arata ca un acoperis din sindrila bituminoasa este cea mai nefericita alegere atunci cand vorbim despre protectia casei impotriva intemperiilor vremii. Daca doresti sa nu ai probleme foarte mari, cel mai bine este sa alegi un acoperis din tigla metalica sau ceramica.

4 Investitia in acoperis, recuperata

Acoperisul poate imbunatati aspectul casei tale. In medie, 40% din ceea ce oamenii observa de pe strada este acoperisul, asa ca modul in care este perceputa casa si familia ta va depinde intr-o masura consistenta si de aspectul acoperisului tau.

Expertii imobiliari spun ca repararea acoperisului este unul din cele mai importante proiecte legate de amenajarea locuintei, iar suma investita va fi recuperata la revanzare in proportie de aproximativ 60%.

Sursa foto: aluminumlockroofing.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare