Amenajarea casei

#amenajare casa #casa de vacanta # amenajare casa de vacanta

4 lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand iti amenajezi casa de vacanta

Daca esti unul dintre norocosii care au reusit sa isi achizitioneze o casa de vacanta, una dintre dificultatile pe care le-ai putea intampina acum este amenajarea sa, mai ales daca vrei sa o si inchiriezi cateva luni din an. Asadar ai nevoie de un decor care sa echilibreze stilul personal cu confortul, astfel incat sa te bucuri de un mobilier durabil, la preturi accesibile, si care sa reziste uzurii, in special daca casa ta de vacanta se afla intr-o zona de schi sau la malul marii.

De asemenea, un lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand iti decorezi casa de vacanta este locatia sa: munte sau plaja, deoarece designul general trebuie sa aiba o tema, care sa fi in concordanta cu destinatia. Iata cateva lucruri extrem de importante pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand iti amenajezi casa de vacanta:


1. Podeaua

Una dintre cele mai dificile decizii in ceea ce priveste amenajarea casei de vacanta este podeaua, care in casa de vacanta trebuie sa suporte picioarele pline de nisip, apa sarata, cizmele pline de zapada sau umede. Toatea acestea afecteaza in timp pardoseala, de aceea trebuie sa alegi materiale rezistente cum ar fi faianta, piatra sau lemnul. In plus, acestea sunt fi foarte usor de intretinut. Exista foarte multe modele de podele, asa ca poti crea cu ajutorul lor un design cald, primitor si in acelasi timp practic.


2. Corpurile de iluminat

Atunci cand alegi corpurile de iluminat, gandeste-te la eficienta si economie. Alege corpurile de iluminat care se prind de plafon si evita cu orice pret pe cele care presupun cabluri imprastiate prin casa. De asemenea, daca vrei sa inchiriezi casa de vacanta, alege un sistem de iluminat pe senzori in bai si holuri pentru a economisi cat mai mult.


3. Ferestrele

Fie ca ai o casa de vacanta la munte sau la mare, asigura-te ca ferestrele acesteia sunt cat mai mari, din fibra de sticla, pentru a rezista cat mai mult la uzura.


4. Decorul

Pentru casa de vacanta este foarte important sa alegi un decor cu tematica corespunzatoare. Daca se afla pe plaja alege un decor luminos, confortabil cu accente marinaresti, precum o biblioteca in forma de canoe, faruri sau scoci. In cazul in care casa de vacanta este intr-o zona de munte alege o tema de schi, care sa includa fotografii si picturi de vacante memorabile.

Sursa foto: foxbusiness.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare