Amenajarea casei

#greseli #greseli amenajare #pereti #perne decorative

4 greseli frecvente in decorarea casei si solutii pentru evitarea lor

Atunci cand decorezi casa exista posibilitatea sa comiti mici greseli, fie din neatentie, fie dintr-o dorinta exagerata de a avea o casa opulenta. Oricui i se poate intampla sa greseasca in momentul decorarii casei, chiar si designerii de interior pot comite erori. Din fericire, pentru fiecare greseala exista cate o solutie salvatoare.

1 Vopsesti toti peretii in nuante puternice

Folosirea unei vopsele colorate este un mod modern de a aduce un plus de veselie si energie intr-o camera, insa vopsirea tuturor peretilor cu aceeasi nuanta puternica este o greseala de decorare, spune Mary Douglas Drysdale, un cunoscut designer de interior din New York.

O camera trebuie sa fie echilibrata din punct de vedere cromatic, de aceea este bine sa vopsesti unul sau doi pereti intr-o nuanta puternica, iar pe ceilalti sa ii pastrezi albi sau in culori foarte deschise.

Asortarea pana in cele mai mici detalii a culorilor dintr-o camera este, de asemenea, o greseala, spune Mary Douglas Drysdale.




Sursa foto:hgtv.com

2 Asezi mobila la perete

De multe ori, pentru a avea mai mult spatiu in camera, tinzi sa asezi piesele de mobilier la perete. Pare o idee buna, mai ales in camerele mici, dar este o greseala de decorare, spune Whitney Stewart, un cunoscut designer de interior. Ea considera ca totul este mult prea departe de centrul camerei si ca dispare efectul de intimitate. Solutia: asaza anumite piese de mobilier, cum ar fi canapeaua si masuta de cafea, mai aproape de centrul camerei.

3 Aranjezi pernele decorative ca la hotel

Cand intri intr-o camera de hotel, iti place sa vezi cum sunt aranjate pernele pe pat - in forma de triunghi sau cu partea de sus adancita la mijloc. Acasa, o astfel de aranjare a pernelor decorative este o greseala, considera designerul Steven Sclaroff. Acasa ar trebui sa fii mai relaxat, nu ar trebui sa fii formal si rigid. Solutia: scutura usor pernele si lasa-le sa se aranjeze in mod natural.



Sursa foto: housebeautiful.com

4 Asezi covorase in centrul camerei

Daca te decizi sa iti infrumusetezi camera cu un covor de mici dimensiuni si il asezi in centrul camerei, comiti o greseala, conform designerilor, mai ales daca nu asezi nimic peste el. Oricine calca pe covor il va misca de la locul lui, ba chiar exista posibilitatea ca acel covor sa alunece si sa produca un incident.

Solutia: fie fixezi covorul cu o piesa de mobilier (masuta de cafea), fie asezi covorul in centrul camerei si ii lipesti pe spate o banda dublu adeziva care impiedica alunecarea.



Sursa foto:hgtv.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului