Amenajarea casei

#culori #tendinte #culori in tendinte

4 culori in tendinte pentru designul interior in toamna 2013

Toamna inseamna culori calde, bogate si linistitoare, iar principalele tendinte in designul interior pentru sezonul rece 2013-2014 respecta intocmai aceasta tematica traditionala. De la nuante de maron-ciocolatiu si galben-auriu, pana la oranj si rosu aprins, culorile in voga pentru amenajarea locuintei te conving sa faci o schimbare in decorul casei tale cat mai curand posibil.

Chiar daca nu esti tocmai pasionat sa faci schimbari in locuinta ta pentru ca "sunt la moda", paleta cromatica pentru sezonul toamna-iarna 2013/2014 te-ar putea convinge sa dai casei tale un chip nou in sezonul rece de anul acesta. Iata ce culori se poarta in aceasta perioada si cum le poti integra in designul casei tale.


1. Bronzul elegant

Din aceasta toamna, bronzul nu mai este atragator doar pentru trup. El isi gaseste un loc de cinste in designul interior, pe buna dreptate. Este elegant, rafinat, placut privirii si usor de asortat cu alte nuante. Poti sa il integrezi in vopseaua peretilor, draperii, covoare sau tapiteriile scaunelor, pentru un climat calm, formal si cald in acelasi timp.

Pont util: foloseste pete de culoare oranj sau rosii, ele fac o combinatie reusita cu bronzul.


2. Ciocolatiul

Ciocolatiul nu este doar un festin vizual, ci si o nuanta trendy in aceasta perioada. Daca iti place stilul clasic-sofisticat, introdu aceasta culoare in decorul casei tale, prin mobilier, accesorii sau pictarea unui perete in maron-ciocolata.

Pot util: combina ciocolatiul cu nuante calde de bej, crem sau turcoaz!


3. Rosul aprins

O alta tendinta cromatica importanta in sezonul toamna-iarna 2013-2014 sunt petele de culoare in rosu aprins, intr-un decor dominat de nuante neutre. Observa cum, in dormitorul de mai jos, tablia tapitata a patului de un superb rosu-oranj ofera personalitate mobilierului si peretilor neutri, evidentiind in acelasi timp marginile rosii ale noptierei si partea de jos a draperiei.

Pont util: pastreaza rosul ca nuanta secundara, excesul acestei culori oboseste ochiul si creste agresivitatea privitorilor.


4. Olivul

O nuanta mai putin promovata in sezoanele trecute, dar extrem de populara in prezent, este olivul. Eleganta si in acelasi timp benefica starii de spirit, culoarea maslinelor verzi poate fi combinata cu succes atat cu nuante neutre si deschise (ivoir, crem, bej etc.), cat si nuante mai tari, precum rosul burgundy.

Pont util: scoate in evidenta olivul din decor cu ajutorul ghivecelor de plante vezi.





Surse foto: thecolourfulhome.files.wordpress.com, hgtv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea