Amenajarea casei

#casa #linoleum #reparatii #reparatii casa #blat de bucatarie #renovari #silicon sanitar

3 tipuri de renovari care nu lasa in urma dezastru in casa

Probabil ca te atrage si pe tine ideea unor mici renovari la inceput de primavara, cand toate lucrurile sunt invaluite de un aer proaspat si inovator. Inainte sa iti lasi initiativa sa fie oprita de ideea unor munti de praf si mizerie adusi de regula de o renovare a casei, ia in calcul cateva schimbari cu impact maxim, care nu lasa in urma haos si dezastru.

Iata ce renovari usoare poti face in casa, fara sa distrugi pereti sau sa te confrunti alte "dezastre" specifice acestor lucrari in locuinta.


1. Monteaza linoleum

Sa spunem ca nu dispui de bani, timp si energie sa iti dotezi casa cu gresie in baie, bucatarie sau hol. In acelasi timp, te-ai saturat de aspectul invechit al podelelor si ai vrea sa scapi de mochetele imbacsite pe care le detii acum. Cea mai usoara cale de a da casei tale un look modern si curat este sa montezi linoleum acolo unde ti-ai dori gresie sau parchet.

Cele mai noi sortimente de linoleum sau placute PVC pentru casa au modele pentru toate gusturile, sunt rezistente la traficul domestic si sunt foarte usor de montat cu o banda dublu adeziva. In plus, sunt izolatoare termic si placute la atingere, cand mergi pe ele cu talpile goale.



Foto: figis.com


2. Vopseste blaturile din bucatarie

Daca blatul/blaturile din bucatarie laminate sunt inca in forma buna, dar ciobite sau intr-o nuanta de care te-ai cam plictisit, cumpara o vopsea speciala pentru ele, pe care o gasesti in magazinele de specialitate si pe care o poti aplica chiar tu, urmand cu atentie instructiunile de folosire. Uscarea completa dureaza in jur de 3 zile, ca apoi sa poti folosi in voie suprafetele.



Foto: diynetwork.com


3. Inlocuieste siliconul sanitar din baie

Siliconul sanitar aplicat intre rosturile din baie se deterioreaza in timp, murdarindu-se cumplit si acoperindu-se de mucegai. Ai nevoie de un tub cu aplicator, usor de achizitionat din magazinele de materiale sanitare, pentru a te apuca de treaba. Indeparteaza complet vechiul silicon, degreseaza suprafetele, usuca-le bine cu o carpa absorbanta si aplica un nou strat. Vei vedea cat de mult se va schimba aspectul baii tale si cum vei scapa de micile scurgeri de apa cu care probabil ca incepusei sa te confrunti!



Foto: ehowcdn.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului