Amenajarea casei

#reprezentatie #bucatarie #amenajare bucatarie #tendinte amenajare

3 tendinte pentru 2014 in amenajarea bucatariei

In 2014, designerii de interior vor acorda o atentie deosebita amenajarii bucatariei, deoarece acest spatiu trebuie sa imbine mai multe calitati: sa fie functional, practic si estetic. Daca te pregatesti sa faci modificari in amenajarea bucatariei, iti putem dezvalui care sunt cele mai apreciate tendinte.

1. Blaturile din piatra naturala

Blaturile din piatra naturala exista pe piata de cativa ani deja, insa multa lume inca este reticenta la calitatile lui, de teama sa nu apara ciobituri in urma unei utilizari indelungate. Intretinut cu grija, blatul din piatra naturala este o solutie excelenta pentru orice bucatarie, deoarece are o rezistenta foarte mare in timp si poate fi reimprospatat cu usurinta, printr-o simpla slefuire.

Cele mai folosite materiale pentru blaturile din piatra naturala sunt travertinul, granitul, ardezia si onixul.

2. Aragazul mixt

Aragazurile nu mai sunt simple aparate de gatit, ci reprezinta si un detaliu care poate completa latura estetica a unei bucatarii. Asadar, in 2014 se va pune mare pret pe aspectul aragazului, iar in tendinte vor fi aragazurile mixte sau combinate, care folosesc atat gazul, cat si electricitatea.

In cazul acestor aparate de gatit, plita functioneza pe gaz, iar cuptorul pe sistem electric, astfel incat sa ai un control absolut asupra temperaturilor si a modului de preparare a mancarurilor.

Este posibil ca un astfel de aragaz mixt sa aiba un pret mai mare decat cel al unui aragaz obisnuit, insa pentru confortul tau, te poti orienta catre un astfel de produs, mai ales ca este in tendintele anului 2014.

3. Electrocasnicele incorporate si ascunse

Daca pana acum electrocasnicele incorporate erau considerate obligatorii intr-o bucatarie moderna si eleganta, mai nou ele vor fi inlocuite de electrocasnicele ascunse. Conceptul nu este unul nou, insa va prinde din ce in ce mai bine la public, intrucat confera bucatariei mai mult spatiu si aerisire.

Practic, electrocasnicele ascunse nu sunt alteva decat aparate incorporate in mobilier, iar latura lor vizibila are acelasi finisaj precum cel al mobilierului. Cand te uiti la ceea ce pare a fi o usa de dulap, in spatele ei poti gasi, de fapt, un frigider.

Sursa foto: cabinetrybykenleech.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului