Amenajarea casei

#decoratiuni dormitor #mobilier dormitor #dormitor #tematica dormitor

3 teme la moda pentru decorarea dormitorului

Pentru a crea decorul unui dormitor, trebuie sa stii ca acesta te va reprezenta si va fi un loc special in care sa te refugiezi si care sa te imbie la relaxare si calm. In acest sens, alegerile pentru decorarea dormitorului pot tine cont de anumte teme, care sunt alese in functie de firea si gusturile tale. Iata 3 teme la moda in decorarea dormitorului care sa te ajute sa transformi comple aceasta camera, asfel incat sa raspunda nevoilor tale.
 

O gradina cu flori


Gradinile cu flori colorate si parfumate, populate de albine si fluturi, reprezinta un tablou vesel si optimist, care se potriveste cu atmosfera domitorului. In acest sens, poti vopsi peretii camerei in nuante solare de galben sau oranj, iar tavanul bleu, astfel incat sa semene cu cerul de vara. Poti adauga elemente florale pe pereti sau in decorul camerei prin intermediul unor desene sau abtipilduri aplicate direct pe perete, dar si sub forma unui asternut, covor sau draperie cu model floral.

Un tablou de mari dimensiuni care sa reprezinte o floare gigant sau o gradina este o alta modalitate de a aduce tema florala in dormitor.
 

O cabana pe plaja


Daca luam in considerare tema plajei, cu nisip auriu, valuri albastre si marea involburata, avem avantajul ca ne face sa ne simtim ca in vacanta. Pentru asta poti vopsi peretii in albastru, inspirat de cer si apa marii . Pentru a adopta o tema marina, poti decora camera cu scoici, boluri de nisip, vaporase in miniatura sau impletituri realizate din sfoara. Tot ce iti aduce aminte de vacanta la mare ste binevenit.

Daca ai cateva fotografii din vacanta, le poti incadra in rame albe si le poti expune la vedere, ca ca pastrezi aproape atmosfera litoralului.
 

Un refugiu de munte


Vacanta la munte iti aduce mereu aminte de aerul curat, tabloul brazilor verzi si al muntilor cu varfuri semete. Dar daca ai avea cate putin din fiecare in dormitorul tau?

Daca abordezi tema montana in dormitor, poti incepe cu inlocuirea patului si sa alegi unul rustic, realizat din lemn. Poti alege decoratiuni realizate din lemn pentru pereti sau ii poti imbraca in lambriuri pentru un efect mai vizibil.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea