Amenajarea casei

# decorare baie mica #spatiu baie #amenajare baie #baie

3 sfaturi practice pentru a crea impresia de spatiu intr-o baie mica

Daca in bucatarie iti faci cafeaua si te trezesti in fiecare dimineata, in dormitor te relaxezi si iti incarci bateriile, iar in living socializezi sau te bucuri de o seara vesela in compania prietenilor sau de liniste, in compania unei carti bune si a unui ceai fierbinte.

 

Baia, insa, este cu siguranta locul unde renasti dupa o baie fierbinte, unde te aranjezi pentru o seara festiva in oras sau unde, pur si simplu, iti prepari o masca faciala cu uleiuri parfumate. Daca apartamentul in care locuiesti nu are o baie foarte spatioasa, daca iti doresti sa faci mai mult cu acel spatiu, sa ii dai o infatisare noua care sa lase impresia de spatiu, incearca sa pui in pratica sfaturile de mai jos si vei avea rezultatul dorit:

1. Foloseste in amenajare o paleta de culori neutre

O baie mica are nevoie de un design aerisit si de culori luminoase, neutre, care sa mareasca spatiul. De aceea este recomandat ca mobilierul si obiectele sanitare sa fie de culoare alba. Nu vei da gres daca apelezi la o tema de amenajare cromatica alba, poti adauga accente de textura si culoare cu accesorii precum periute de dinti, prosoape, chiar un covor, care vor asigura un spatiu cald si primitor, nicidecum auster si lipsit de personalitate.

In acelasi timp, daca ai ales pastelurile si liniile simple, acestea iti garanteaza un spatiu usor de intretinut si de organizat si o sa iti permita sa faci curatenie rapid pentru ca petele se vad mai bine pe suprafetele deschise la culoare. Urmeaza aceeasi regula a pastelurilor si atunci cand alegi gresia si faianta, desi aici te poti juca cu cateva placi colorate pentru a da putina personalitate baii. Nu exgera, insa, cu numarul lor: concentreaza-te pe o anumita zona.

2. Optimizeaza fiecare centimetru din spatiu

O solutie salvatoare care iti va lasa mai mult spatiu la dispozitie, mai ales intr-o baie mica, este sa renunti la cada in favoarea unei cabine de dus. Vei gasi o larga varietate de modele cu diferite dimensiuni si forme care se pliaza perfect in orice colt al baii.

Si chiuveta este un alt accesoriu foarte important in tot decorul baii, de aceea trebuie aleasa cu grija, pe dimensiunile pe care le ai la dispozitie. Chiuveta poate fi cu picior sau incastrata in blat, dar cele mai multe persoane aleg sa o monteze direct in perete, pentru a avea spatiu de depozitare sub chiuveta. In ceea ce priveste forma, lavoarele pot fi rotunde, semirotunde, patrate, dreptunghiulare, ovale, asa ca poti alege in functie de stilul si nevoile tale.

Instaleaza rafturi pe suprafata peretilor, daca nu ai spatiu pentru amplasarea unui dulap si ai nevoie de spatiu de depozitare pentru prosoape, sapunuri etc. Cateva rafturi de o parte si de alta a chiuvetei te vor ajuta sa creezi un design practic si interesant. Foloseste spatiul de sub chiuveta pentru a crea o zona utila in care sa depozitezi produsele de curatare si igienizare a baii.

3. Alege oglinda cu atentie

Oglinda are puterea sa tranforme spatiul in care este pozitionata si sa dea impresia de spatiu generos chiar si in cele mai mici locuri. Acest lucru este posibil pentru ca orice oglinda reflecta lumina si asta iti va permite sa te bucuri de senzatia de spatiu in bucataria ta.

Trucul oglinzilor mari amplasate in spatiile mici este folosit de majoritatea designerilor de interior si nu se aplica doar in baie. Exista oglinzi potrivite pentru majoritatea camerelor unei locuinte si au un efect impresionant daca sunt alese sa completeze armonios stilul de amenajare.

In acelasi timp, efectul oglinzii poate fi acccentuat daca in baie exista o fereastra sau un luminator care sa furnizeze lumina naturala. In cazul in care baia nu are acces la aceste doua variante, apeleaza la corpurile de iluminat simple (de preferat aplica pe led), pozitionate atat pe tavan, cat si deasupra oglinzii.

Desi reprezinta o adevarata provocare pentru proprietarii apartamentului, o baie mica poate fi transformata intr-un spatiu intim si placut, cu ajutorul unor mici trucuri care te ajuta sa optimizezi corect spatiul.

Sursa foto: Shutterstock

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului