Amenajarea casei

# bucatarie mica #mobila bucatarie #bucatarie mare #amenajare bucatarie #amenajarea casei

3 raspunsuri la intrebarea: cum sa-mi mobilez bucataria?

Cand amenajezi o bucatarie, dincolo de gusturile tale in materie de design, conteaza foarte mult suprafata ei, spatiul disponibil. Insa chiar daca ai o bucatarie mare sau una mica, de putina inspiratie atunci cand te apuci de amenajat tot ai nevoie, asa ca am pus cap la cap cateva idei numai bune de „furat”.

Negrul elegant

Negrul este, de regula, destul de ocolit de proprietarii de apartamente, care ii confera o conotatie negativa. Negrul este insa foarte elegant si vei descoperi ca, de fapt, arata mult mai bine in astfel de amenajari decat rosu, violet sau chiar clasicul crem cu care ne-am obisnuit cu totii in bucatariile de acum.

Poti opta pentru negru lucios sau pentru un finisaj matifiat. Cea dintai varianta are avantajul ca reflecta lumina, facand incaperea sa para si mai luminoasa. Negrul mat, in schimb, ii da bucatariei o nota luxoasa. In cazul in care ti se pare ca nu poti „duce” prea mult negru, atunci creeaza un contrast de alb si negru, pentru a crea un echilibru.

Iluminat la podea

Chiar daca ai ferestre mari care asigura multa lumina naturala, seara vei avea nevoie de lumina artificiala. Lampile fixate deasupra suprafetei de lucru si o lampa in tavan sunt necesare pentru a putea gati confortabil chiar si seara. Insa poti folosi si alte efecte luminoase pentru a transforma bucataria intr-una cu totul si cu totul moderna.

Iluminatul la nivelul podelei este foarte interesant. Acesta ofera iluzia ca dulapurile plutesc pur si simplu in aer. Lampile LED sunt perfecte pentru un astfel de design, deoarece sunt economice si vin in nuante de galben sau alb. 

Combinatii de materialele naturale

Palul melaminat si MDF-ul au pus stapanire pe bucatarii, insa e vremea sa schimbam putin aspectul. Chiar daca sunt ceva mai scumpe, materiale precum lemn si piatra naturala sunt mult mai rezistente, iar in combinatie ofera un design spectaculos si foarte modern.

De asemenea, lemnul si metalul sau piatra si metalul arata foarte bine impreuna si ofera luminozitate spatiului. Combinatiile de curori sunt in acest caz extrem de bogate. Deosebit de rafinat arata lemnul negru si piatra alba.

Foto: uhozz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea