Amenajarea casei

#sfaturi curatenie casa #curatenie casa #curatenie #microbi

3 obiecte din casa pline de bacterii

Daca pana acum credeai ca majoritatea bacteriilor se adapostesc in baie sau in cosurile de gunoi, ar fi bine sa stii ca mai ai in casa numeroase obiecte care adapostesc bacterii foarte periculoase. Iata care sunt acestea si cum le poti curata:


1. Tocatoarele din lemn

Unul dintre cele mai periculoase obiecte pe care le ai in bucatarie sunt tocatoarele, pe suprafata carora pregatesti mancarea. Pentru a mentine cat mai curate tocatoarele trebuie in primul rand sa le cureti dupa fiecare utilizare. De asemenea, este foarte important sa folosesti un dezinfectat corespunzator materialului din care este confectionat aceasta.

Tocatoarele din lemn se curata cel mai bine cu lamaie incalzita pentru 10 secunde la cuptorul cu microunde. Presara peste tocator putina sare grunjoasa, apoi freaca-l bine cu lamaia incalzita. Dupa aceea, clateste tocatorul cu apa si sterge-l cu un prosop de hartie.


2. Buretii de vase

Desi buretii sunt utilizati in general pentru curatarea si igienizarea veselei, in cazul in care acestia nu sunt schimbati la timp se pot umple de bacterii foarte periculoase pentru sanatate.

Peste 75% din buretii testati in diverse studii s-au dovedit a fi plini de numeroase bacterii coliforme, care pot provoca grave intoxicatii alimentare.

Pentru a pastra buretii de vase cat mai igienic, cel mai bine ar fi sa ii schimbi la o saptamana sau sa ii tii la cuptortul cu microunde doua minute, o data sau de doua ori pe saptamana. Acest proces va ucide rapid bacteriile pe care le contin buretii.


3. Robinetii de la bucatarie

Robinetii din bucatarie sunt un alt loc din casa plin de bacterii. Sa presupunem de exemplu ca gatesti un pui. Il speli si inchizi robinetul. Continui sa gatesti si mai pui mana pe robinet inca o data dupa ce ai spalat un alt aliment. Astfel, pe acesta raman urme de hrana, care, in timp, se transforma in bacterii periculoase. De fiecare data cand gatesti ai grija sa speli foarte bine nu doar chiuveta, ci si robinetul, deoarece aici se strang numeroasele pericole.

Cel mai bine este sa cureti robinetii si chiuveta din bucatarie cel putin o data pe saptamana cu bicarbonat de sodiu. Pe chiuveta sa va forma o pasta pe care trebuie sa o intinzi bine pe toata suprafata acesteia, dupa care sa o indepartezi cu apa calda. Astfel, vei curata in profunzime chiuveta si robinetul si, in plus, aceastea vor capata si o stralucire uimitoare.

Sursa foto: brightnest.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea