Amenajarea casei

#relaxare #amenajare casa #colt citit

3 moduri simple de a amenaja un colt pentru citit si relaxare

Dupa o zi obositoare la serviciu, nimic nu este mai potrivit decat o ora de relaxare cu o carte buna in fata si o cana de ciocolata calda. Cititul in pat nu este cea mai buna varianta, deoarece inca din primele minute risti sa te ia somnul sau nu te poti concentra asupra textului. In aceasta situatie, cel mai bine este sa-ti amenajezi un colt destinat special lecturii sau altor activitati relaxante.


1. Asaza un sezlong confortabil langa o sursa de incalzire

Sezlongurile pentru living sau pentru dormitor sunt foarte comode si te imbie la o sesiune de citit. In sezonul rece, ideal ar fi sa asezi sezlongul langa o sursa de incalzire, cum este caloriferul, pentru a te simti si mai confortabil. Chiar daca sezlongul este aproape de fereastra, este bine sa amplasezi in lateralul lui un lampadar, pentru a putea citi si dupa lasarea serii. Un vraf de carti sau de reviste asezate in preajma sezlongului va completa perfect acest colt pentru citit.



Sursa foto: homedit.com


2. Amenajeaza-ti un colt pentru citit pe pervaz

Daca ai ferestre mari, cu pervazuri late, poti profita de acest detaliu pentru a-ti amenaja un colt destinat relaxarii. Fie ca va fi locul in care te asezi pentru a privi zarva de pe strazi, fie ca te cuibaresti acolo pentru a citi o carte buna, cu siguranta te vei simti in largul tau. Ai nevoie doar de doua perne mari, pentru spatar si sezut. In functie de decorul camerei, poti opta pentru perne in nuante neutre, perne cu imprimeu sau perne in nuante electrizante, astfel incat sa atragi atentia asupra locului tau special.



Sursa foto: homedit.com


3. Amenajeaza-ti un colt pentru citit la mansarda

Nu folosesti spatiul disponibil in mansarda sau spatiul gol de sub scarile din hol? Atunci ce ai spune daca ti-ai amenaja acolo un colt pentru citit? Cateva perne decorative si un covor pufos sau o patura groasa sunt principalele elemente necesare acestui proiect. Dupa aceea, nu-ti ramane altceva de facut decat sa iti asezi in ordine cartile preferate si sa amplasezi o veioza sau un lampadar.

Nu este greu sa-ti faci un colt pentru citit. Trebuie doar sa profiti de spatiul liber pe care il ai la dispozitie.



Sursa foto: buzzfed.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare