Amenajarea casei

#semineuri moderne #grilaj semineuri #semineuri

3 ecrane de protectie pentru semineuri care schimba total aspectul livingului

Semineurile devin din ce in ce mai apreciate de proprietarii de case care isi doresc sa readuca in interior o bucatica din copilaria petrecuta in jurul sobei de la tara. Desigur, semineurile nu pot fi comparate cu sobele. Sunt constructii de interior moderne, cu designuri elegante, menite nu atat sa incalzeaza livingul, cat sa il infrumuseteze. Daca alegi sa-ti construiesti un semineu acasa, este bine sa te gandesti si la un ecran de protectie.

Ce rol are ecranul de protectie pentru semineuri

Semineul poate fi mult mai sigur decat o soba, insa pana si din el pot sari bucati de lemn incins pe pardoseala. Daca pardoseala este dintr-un material dur, cum este gresia, riscul provocarii unor daune majore nu este atat de mare, insa, daca ai o pardoseala din parchet laminat, daunele pot fi serioase.

Tocmai din acest motiv, este indicat sa amplasezi in fata semineului un ecran de protectie. In general, acesta este realizat din fier forjat si poate fi utilizat atat pentru semineurile cu foc deschis, cat si pentru cele cu focar inchis.

In cazul semineurilor cu focar inchis, ecranul de protectie previne accidentarea prin atingerea sticlei infierbantate.

Dincolo de acest rol functional, ecranul de protectie indeplineste si un rol estetic. Prin designurile speciale pe care le prezinta, ecranele de protectie pot deveni accesorii surprinzatoare si stilate intr-un living modern.

1. Ecran de protectie din fier forjat ondulat

Ecranul de protectie din fier forjat ondulat confera o nota regala livingului, atat datorita ornamentelor sub forma de frunza de acanta, cat si datorita ornamentelor ondulate. Un astfel de ecran de protectie este potrivit in special pentru semineurile inalte.



Sursa foto: archinetix.com

2. Ecran de protectie cu crengute infrunzite

Un snop de crengute infrunzite dispus pe un grilaj cu ochi foarte mici creeaza un ecran de protectie clasic, ideal pentru protejarea unui semineu in stil rustic. Un astfel de accesoriu poate fi folosit chiar si atunci cand in semineu nu este foc, intrucat infrumuseteaza spatiul intr-un mod inedit.



Sursa foto: pinterest.com

3. Ecran de protectie din fier forjat alb

Daca vrei un ecran de protectie care sa iasa cu adevarat in evidenta, poti opta pentru unul realizat din fier forjat alb. Alege un model simplu, astfel incat sa pastrezi un echilibru intre culoare si forma, si obtii un accesoriu deosebit pentru living.




Sursa foto: heater-store.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului