Amenajarea casei

#purici #ceai #miros #curatenie #microbi #pete #acarieni

11 intrebuintari ale ceaiului in casa ta

Te-ai gandit vreodata ca bautura pe care o consumi cu atata placere ar putea fi folosita si in alte scopuri? Pe langa faptul ca este o bautura sanatoasa, ceaiul poate fi intrebuintat intr-o multitudine de alte feluri. Descopera cateva dintre ele, numai bune de aplicat in casa ta, in cele ce urmeaza!



1 Curata covoarele


Ceaiul poate fi folosit pentru a curata cu succes covoarele murdare. Nu trebuie decat sa presari cateva frunze folosite si uscate de ceai verde pe suprafata covorului si sa le lasi sa actioneze timp de 10 minute. La final, utilizeaza aspiratorul pentru a le inlatura.


2
Reda stralucirea podelelor


Taninurile din ceaiul negru iti vin intr-ajutor atunci cand vrei sa redai stralucirea podelelor din casa ta. Astfel, in loc sa folosesti apa pentru a spala podelele, utilizeaza ceai negru (o cantitate mica, totusi, pentru a nu le deteriora). Apoi, lasa podelele sa se usuce.


3
Curata mobila


Ceaiul te ajuta si sa cureti si sa redai stralucirea mobilei. Inmoaie o bucata de panza moale intr-o cantitate mica de ceai si foloseste-o pentru a curata mesele, scaunele si restul pieselor de mobilier din locuinta ta.


4 Curata oglinzile si geamurile


Ceaiul inlatura nesuferitele amprente de pe oglinzi si geamuri. Ce ai de facut? Foloseste un pliculet de ceai umed pentru a sterge ferestrele si oglinzile sau umple un vaporizator cu ceai.


5 Curata petele de pe toaleta


Pliculetele folosite de ceai iti pot fi de folos si atunci cand vrei sa elimini petele greu de indepartat de pe fundul vasului de toaleta. Nu trebuie decat sa le lasi sa actioneze timp de cateva ore in interiorul acestuia, dupa care sa tragi apa si sa freci pentru a indeparta toate petele.


6 Inlatura mirosul de peste


Dupa ce pregatesti sau mananci peste, clateste-ti mainile cu ceai pentru a inlatura mirosul pregnant. Aceasta metoda este utila si atunci cand vrei sa scapi de alte mirosuri neplacute impregnate in mainile tale.


7 Absoarbe mirosurile


Poti scapa de mirosurile urate din frigider tot cu ajutorul ceaiului. In loc sa apelezi la bicarbonatul de sodiu, foloseste pliculete folosite de ceai care vor absorbi mirosurile neplacute.


8 Previne aparitia puricilor


O alta proprietate interesanta a ceaiului este aceea de a preveni instalarea puricilor in casa ta. Presara cateva frunze folosite si uscate de ceai in culcusul animalelor tale de casa, iar puricii nu iti vor mai crea probleme.


9 Omoara acarienii


Pulverizeaza ceai negru diluat pe covor pentru a ucide acarienii care se ascund in interiorul acestuia. Daca te temi ca acest ceai iti poate pata covorul deschis la culoare, incearca solutia, mai intai, pe o bucata ascunsa vederii.


10 Potpourri


Chiar daca ierburile si florile pe care le-ai folosit la prepararea ceaiului nu mai au aroma puternica initiala, le poti utiliza, oricum, pentru a-ti completa potpourri-urile deja existente sau pentru a confectiona unele noi.


11 Parfumeaza masina


Poti inlocui odorizantul de masina, ticsit cu substante chimice, cu cateva pliculete de ceai frumos parfumate. Alege aroma preferata ( levantica , spre exemplu) si plaseaza pliculetele de ceai sub scaunele masinii pentru a elimina mirosurile neplacute.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare